Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789

İYİ Parti binasını kurşunlayan zanlı yakalandı

İstanbul Zeytinburnu'nda bulunan İYİ Parti İl Başkanlığı'na dün isabet eden kurşunun silahlı saldırı şüphesi uyandırdığı ancak daha sonra yapılan açıklamalarda söz konusu kurşunun saldırı neticesinde değil; yakında bulunan inşaatta hırsız kovalaması sonucu silahtan çıkan kurşun olduğu açıklandı.

Haber Merkezi

ANKARA- İstanbul Zeytinburnu'nda bulunan İYİ Parti İl Başkanlığı'na dün isabet eden kurşunun silahlı saldırı şüphesi uyandırdığı ancak daha sonra yapılan açıklamalarda söz konusu kurşunun saldırı neticesinde değil; yakında bulunan inşaatta hırsız kovalaması sonucu silahtan çıkan kurşun olduğu açıklandı. Parti binasının kurşunlanmasıyla ilgili olayın faalinin yakalandığı duyuruldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına mermi isabet etmesine ilişkin failin savcılığa sevk edileceğini belirterek, "Karşı tarafta bir inşaat var, 3-4 gündür birtakım hırsızlar dadanmış. Radyatör ve buna benzer inşaat malzemeleri çalmak için onlar da herhalde güvenlik görevlileri, oranın kontrolünü yapan yönetici usta gibi birisi var. Burada geceleyin beklerken hırsızları görünce bir şarjör boşaltmış, bir kısmı da oraya, başka yere de isabet etmiş" dedi.

Zeytinburnu'ndaki İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına dün isabet eden kurşunun, inşaat bekçisinin görevli olduğu yerde yaşanan hırsızlık girişimini engellemek amacıyla ateşlediği silahından çıktığı bildirildi.

ÖZEL EKİP KURULDU

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Eski Çırpıcı Yolu Sokak'taki Merter İş Merkezi'nde bulunan İYİ Parti İl Başkanlığının D-100 kara yoluna bakan bölümüne önceki gün akşam saat 21.30 sıralarında kurşun isabet etmesinin ardından özel ekip kurdu.

Oluşturulan ekip, kafeteryanın cam bölmesinden girerek koltuğa saplanan kurşunun, yolun karşısından ateşlenen bir silahtan çıktığını tespit etti. Çevredeki güvenlik kameralarını detaylı şekilde inceleyen ekipler, M.E. isimli inşaat bekçisinin, görevli olduğu noktada hırsızlık girişimini önlemek amacıyla ruhsatlı silahını ateşlediğini ve hırsızların parti binası istikametine kaçması nedeniyle isabetin tesadüfi olarak yaşandığını belirledi.


SİYASİLER KINADI

Olayın ardından saldırı şüphesiyle başta İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener olmak üzere, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe açıklamalar yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de saldırı şüphesiyle yaptıkları ilk açıklamada olayı kınadı.


AKŞENER: RECEP BEY'İN ÜÇÜNCÜ TEHDİDİ ÜZERİNE...

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener de il başkanlığına gelerek bilgi aldı. Daha sonra açıklama yapan Akşener'in yanında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Sözcüsü Faik Öztrak ve İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Buğra Kavuncu yer aldı.

Akşener, şunları kaydetti:

"Öncelikle seçime 1,5 ay kala ve Sayın Cumhurbaşkanı demem lazım ama Cumhurbaşkanları böyle konuşmazlar, Recep beyin üçüncü tehdidi üzerine partimiz hem birinci kattan üçüncü kattan, ben bir eski içişleri bakanı olarak konuşuyorum kurşunlamıştır. Bunun anlamı şu; daha önce dendi bana 'Bugünler iyi günlerin daha neler göreceksin' linçe uğradım. 'Sen bu işleri yanlış yapıyorsun bayan' dendi, evim basıldı. Bu defa da 'Beni kendinle uğraşmaya mecbur bırakma, beni kendinle uğraştırma' denildi, bugün de partimizin İstanbul il başkanlığı iki yerden kurşunlanmıştır. Türkiye bir kabile devleti olamaz. Bu ucube sistem üzerinden yönetilemez. Siyasi partilerin seçime 1,5 ay kala korkutulmaya çalışılması kabul edilemez. Biz korkmayız bu başka bir şey ama bu seçmene yapılan büyük bir haksızlık, büyük bir hakarettir. Aziz milletim size sesleniyorum; bu ucube sistemin devamı halinde bugün bize, yarın size. Meral Akşener'i korkutacak adam anasının karnından doğmadı. Allah'tan başka bir kişiden korkuyorsam eğer Allah beni kahretsin."

SOYLU: BEKÇİ HIRSIZLARI GÖRÜNCE BİR ŞARJÖR BOŞALTMIŞ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olayla ilgili Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına mermi isabet etmesiyle ilgili sorusu üzerine Soylu, "Haber gelince hep beraber değerlendirdik ve İstanbul Emniyet Müdürümüz hemen açıklamalar yaptı. Gerekli tahkikatın başladığını, hemen etraftaki tertibatı değerlendirdiler ve oradaki bir inşaatın olduğunu ve akşamın saat 21.30-22.00 civarında silah sesleri geldiği konusunda birtakım görgü tanıklarının duyumlarının olduğunu belirlediler. Ardından da olayın detaylarıyla ilgilenmeye başladılar" diye konuştu.

"Karşı tarafta bir inşaat var, 3-4 gündür birtakım hırsızlar dadanmış" diyen Soylu, "Radyatör ve buna benzer inşaat malzemeleri çalmak için onlar da herhalde güvenlik görevlileri, oranın kontrolünü yapan yönetici usta gibi birisi var. Burada geceleyin beklerken hırsızları görünce bir şarjör boşaltmış, bir kısmı da oraya, başka yere de isabet etmiş. Burada akşam 21.30'da haber verilen saat 23.00. İlgili partinin iki güvenlik görevlisi var, olayı duymamışlar bazen bu işlerde olayın aydınlanmasını beklemek lazım. Orası E-5 yolu üzeri. Yorgun mermi olabilir, başka bir şey olabilir veya hakikaten oraya yönelik bir mesele olabilir. Bunların hepsini devlete emanet etmek gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"DURUP DURURKEN TEHDİT EDİYORSUNUZ"

İYİ Parti'nin açıklamalarını eleştiren Soylu, şunları söyledi:

"Devlet bir vesileyle Türk polisi, güvenlik güçleri bunları çözebilir ama dönüp buradan bir siyasal malzeme çıkarmanın hemen ortalığa düşüp yani, 'Bunun sebebi şudur' diye bir çıkarım ortaya koymak şöyle en azından devletin kapısının eşiğinden kısa bir zaman da olsa geçmiş birisiyle örtüşmez, örtüşmemesi lazım. Özellikle silahtı, saldırıydı bu olaylar siyasal istismarda veya siyasal çıkarda kullanılmaması gereken olaylardır. Çünkü olayın nereden kaynaklandığını bilmiyorsunuz. Nasıl kaynaklandığını, kimdir olayın tahkikatını yapan ilgili profesyonel güvenlik birimlerinin neticelendirdiği sonuca bakmakla mükellefsiniz. Durup dururken Cumhurbaşkanına hakaret ediyorsunuz, onu tehdit ediyorsunuz. Onu kendinize hedef alıyorsunuz, işte diyorsunuz 'Bunun sebebi şudur, sen şöyle yaptın, böyle yaptı.' Olay başka bir şey çıktı. Şimdi en hafif tabiriyle hafifliktir bu. Bunu yapmamak, etmemek lazım ama maalesef bazen siyasetin şehveti, gerçekleri yapılması gerekenleri ortadan alıp götürüyor, götürdü. Orada böyle bir durum söz konusu. Savcılığa sevk edecekler, faili elde silahı elde. Olayın şekli şemaili belli. Ona göre de bir değerlendirme yapmış olacağız."

ZANLI YAKALANDI

Konuyla ilgili akşam saatlerinde Twitter'dan açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şüpheli şahsın gözaltına alındığını duyurdu. Bakan Soylu paylaşımında "Türk Polisi yakalar. İYİ Parti İl Başkanlığına isabet eden saldırı ile ilgili fail yakalandı. Sorumlu mevkidekilerin suçlamalarda bulunurken dikkatli olmaları gerekir. Bizim görevimiz yakalamak. Devletinize ve Polisinize itimat ediniz. Mahcup olursunuz" ifadelerine yer verdi.