Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789

Kılıçdaroğlu: Siyasi ayağını ortaya çıkaracağız

2016 yılında gerçekleşen 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin 7. yıl dönümünde siyasetçiler mesaj yayınladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Mutlaka ama mutlaka, hain terör örgütünün siyasi ayağını ortaya çıkaracak; hesabı, bu eli kanlı ve karanlık yapının tüm faillerinden soracağız!" paylaşımı yaptı.

AZE Haber Ajansı

ANKARA- 2016 yılında gerçekleşen 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin 7. yıl dönümünde siyasetçiler mesaj yayınladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Mutlaka ama mutlaka, hain terör örgütünün siyasi ayağını ortaya çıkaracak; hesabı, bu eli kanlı ve karanlık yapının tüm faillerinden soracağız!" paylaşımı yaptı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Devletimizi ele geçirmeye, ülkemizi işgal etmeye, milli iradeyi gasbetmeye çalışan terör örgütüne karşı, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde verilen milli mücadelenin ve direnişin yıldönümündeyiz” mesajını paylaştı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da "Korkusuzca meydanlara inerek FETÖ ihanet şebekesine geçit vermeyen aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı. 

15 Temmuz’un 7. yılında siyasiler darbe girişimini lanetleyen mesajlar paylaştı. 

Siyasilerin paylaştığı bazı mesajlar şöyle:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:

"15 Temmuz hain darbe girişiminin 7. yıl dönümünde, demokrasimize ve milletimize kasteden hain terör örgütünü lanetliyor; demokrasi uğruna can veren 251 şehidimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, o gece devleti sokaktan toplayan milletimize şükranlarımı sunuyorum.

Aynı menzile yürüyen demokrasi karşıtı yapıların çıkar çatışmasının, ülkemizi 15 Temmuz karanlığına sürüklediğini ve 20 Temmuz’da ilan edilen OHAL yoluyla Türkiye’yi bir diktatörlük rejimine dönüştürdüğünü asla unutmayacağız. Mutlaka ama mutlaka, hain terör örgütünün siyasi ayağını ortaya çıkaracak; hesabı, bu eli kanlı ve karanlık yapının tüm faillerinden soracağız!"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik:

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, ülkemizi ve değerlerini koruma konusunda bedeli ne olursa olsun kararlı olduğumuzun mührüdür. Milletimize ve devletimize saldıran FETÖ ile her zeminde mücadele etmeye devam edeceğiz. Türkiye yolundan döndürülemez. Millet yenilmez...

Dünyanın en karanlık terör örgütlerinden olan FETÖ, asker üniforması giymiş teröristler eliyle ülkemizin tüm değerlerine saldırdı. Ülkemizin tüm değerlerine karşı düşmanlığın her türlüsü bu teröristler tarafından sergilendi. Cumhurbaşkanımızın ölümü göze alan liderliği ile devletimizin vatansever mensupları ve milletimizin kahraman evlatları tam bir adanmışlıkla bu terör örgütünü durdurdu. Ve büyük milletimiz tüm dünyaya bir kere daha milli iradeye sahip çıkma konusunda nasıl cesur ve kararlı olduğunu gösterdi. Milletimiz bir kere daha “egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesinin ülkemizin sarsılmaz temeli olduğunu ilan etti.

Devletimizi ele geçirmeye, ülkemizi işgal etmeye, milli iradeyi gaspetmeye çalışan terör örgütüne karşı, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde verilen milli mücadelenin ve direnişin yıldönümündeyiz. Aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz."

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: 

"Yüce Milletimiz, 15 Temmuz’da uluslararası emperyalizmin vekil unsurları vasıtasıyla Türkiye’yi ele geçirme çabalarını Cumhurbaşkanımızın liderliğinde boşa çıkartmış ve Türkiye Yüzyılı’nın kapılarını aralamıştır.

Korkusuzca meydanlara inerek FETÖ ihanet şebekesine geçit vermeyen aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum."

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ: 

"Bugün FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin yıldönümü. FETÖ bir casusluk ve terör örgütüdür. AK Parti FETÖ’nün casusluk ve terör örgütü olduğunu bilerek “vesayet” diye nitelendirdiği Türk ordusu, yargısı ve sivil bürokrasisine karşı ABD tarafından desteklenen bir savaşı yıllarca sürdürmüştür. AK Parti ile FETÖ’nün yollarının ayrılması iç iktidar kavgasından dolayı gerçekleşmiştir. O yıllarda FETÖ’nün bu hamleyi yapacağını söylemiştik. Şimdi de kapalı mahfillerde 'Sığınmacı göçü ile şeriat düzenini getirmek daha kolay olacak' diyen stratejik cahilleri uyarıyoruz. Türkiye’yi Lübnan gibi bir iç savaşa sürüklüyorsunuz."

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan:

"15 Temmuz’daki hain darbe girişiminde terör örgütü FETÖ’ye geçit vermeyen şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Gücünü tankların paletinden alanlar; gücünü haktan ve meşruiyetten alanları asla geçemezler. Geçemeyecekler."

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu:

"15 Temmuz'un yıl dönümünde şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi saygıyla selamlıyorum.

O gün İstanbul, Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanında darbeye geçit vermeyen Gelecek Partili kahramanlar bugün demokrasi mücadelesini TBMM çatısı altında sürdürüyor.

Her zaman söylediğimiz gibi; 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat, #15Temmuz gibi hain darbeleri bir daha asla yaşamamak için çare daha fazla demokrasidir."

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım:

"#15Temmuz, Cumhurbaşkanımız @RTErdogan’ın liderliğinde milletimizin kararlılığı ve cesaretiyle yazdığı şanlı zaferin adıdır.

Demokrasimize zarar verecek hiçbir faaliyete izin vermeyeceğiz!

Tankların önüne çıkarak vatan, bayrak ve demokrasi için can veren tüm şehitlerimizi rahmet ve gazilerimizi minnetle anıyorum."