Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789

Kurtulmuş, üçüncü turda Meclis Başkanı seçildi

TBMM'nin 30'uncu başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş oldu.

AZE Haber Ajansı

ANKARA- TBMM'nin 30'uncu başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş oldu. TBMM Genel Kurulu'nda üçüncü tur oylamasında, Kurtulmuş, 321 oy alarak TBMM Başkanı seçildi. Teşekkür konuşmasında yeni anayasa vurgusu yapan Kurtulmuş, "Milletimizin bizden beklentisi yeni bir anayasa ile Türkiye'nin önünün açılmasıdır" dedi.

TBMM Genel Kurulu, 28'inci Dönem Meclis Başkanını seçmek üzere, Geçici Meclis Başkanı MHP Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli Başkanlığında toplandı. TBMM Başkanlığı için AK Parti ve MHP, AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş'u, CHP, Ankara Milletvekili Tekin Bingöl'ü, İYİ Parti, İstanbul Milletvekili Cihan Paçacı'yı, TİP, Can Atalay'ı; DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'nu ve Saadet Partisi ile Gelecek Partisi ise Gelecek Partisi Antalya Milletvekili Serap Yazıcı Özbudun'u aday gösterdi.

MECLİS'İN 30'UNCU BAŞKANI SEÇİLDİ

Yapılan gizli oylamada adaylar, ilk iki turda gerekli olan TBMM üye tam sayısının 3'te 2 çoğunluğunu (400) bulamadı. 3'üncü turda yapılan oylamada AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş 321 oyla Meclisin 30'uncu Başkanı seçildi.

Meclis Başkanı seçilen Kurtulmuş, kürsüye gelerek teşekkür konuşması yaptı. 

Bu dönem Meclis'in farklı fikirlerden oluştuğunu vurgulayan Kurtulmuş, 600 milletvekili ile diyalog halinde çalışacaklarını söyledi. Kurtulmuş konuşmasında şunları kaydetti:

"Biliyoruz ki, insanlar fani, kurumlar ve kurallar kalıcıdır. Şu anda bu salonu dolduran 600 milletvekilimizin tamamı geçiciyiz, faniyiz. Bu millet bize imkan tanımıştır. Bu imkanı Allah'ın verdiği kudret ve güç sayesinde sonuna kadar kullanacağız. Bizden sonraki nesiller de dünyada sözü güçlü, tesirli Türkiye için önüne hedefler koyacak, yoluna devam edecektir. Bir seçim geride kaldı. Bazen maksadını aşan sözler söylenmiş olabilir. Bazen birbirimize karşı tahammülsüzlükler sözler ortaya çıkmış olabilir. Farklı partilerin yer aldığı Meclis demokrasimiz bakımından zenginliktir. TBMM'nin bir kavga, tartışma, hatta yüksek sesle birbirini rencide ederek, ötekileştirilerek sözlerin kullanıldığı mekan olmaktan kurtarmak bizim amacımızdır. Her alanda sözlerimizi dile getireceğiz, yumruk sıkmadan el sıkışacağız."

YENİ ANAYASA VURGUSU

Kurtulmuş, bu dönemin önemli meseleleri olduğuna dikkat çekerek, yeni ve sivil bir anayasa yapılacağını vurguladı. Önlerinde son derece çetin ve önemli meseleler olduğunu dile getiren Kurtulmuş, "Tartışmayı en yüksek perdeden yaparak, farklılıklarımızı net bir şekilde ortaya koyarak ama asla ve asla bir diğerimizi ötekileştirmeden fikirlerimizi söyleyebileceğimizi ifade ediyorum. Bir büyük sorumluluğu başta şahsım olmak üzere her milletvekili arkadaşıma hatırlatmak istiyorum. Türkiye'nin darbe izlerini taşıyan anayasadan kurtulması gerekmektedir. Milletimizin bizden beklentisi yeni bir anayasa ile Türkiye'nin önünün açılmasıdır" diye konuştu.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş'un TBMM Başkanı seçilmesi hakkındaki karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

TEBRİK MESAJLARI YAĞDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı seçilen Kurtulmuş'u telefonla arayarak tebrik etti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; Erdoğan, görüşmede Numan Kurtulmuş'un TBMM Başkanı seçilmesini kutlayarak, yeni yasama döneminin hayırlı olması ve başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "TBMM Başkanı seçilen Sayın Numan Kurtulmuş'u tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum. Siyasi tecrübesi, bilgi ve birikimi ile Gazi Meclisimize önemli katkılarda bulunacağına yürekten inanıyorum. Hayırlı, uğurlu olsun" tebriğinde bulundu.

'Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da yaptığı paylaşımda, "28'inci Yasama Dönemi'nde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına seçilen Sayın Numan Kurtulmuş'u tebrik ediyor, bu kıymetli görevinde kolaylıklar ve başarılar diliyorum. Millet iradesinin tecelligahı olan Gazi Meclis'imiz ve aziz milletimiz için hayırlı olsun" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise tebrik mesajında şunları söyledi:

"28'inci Dönem TBMM Başkanı olarak seçilen Sayın Numan Kurtulmuş Beyefendi'yi tebrik ediyor, yeni dönem çalışmalarında başarılar diliyorum. Ülkemiz için nice hayırlı kararların alınacağı Meclisimize ve milletimize hayırlı olsun."

​İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da "28'inci Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı seçilen Sayın Numan Kurtulmuş'u tebrik ediyor, bu yüce görevlerinde başarılar diliyorum. Gazi Meclisimize ve milletimize hayırlı olsun" paylaşımında bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kurtulmuş'a başarılar dileyerek, "Gazi Meclisimizin Başkanlığına seçilen AK Parti İstanbul Milletvekilimiz Sayın Numan Kurtulmuş'u tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum. Rabbim çalışmalarında kolaylık nasip eylesin" dedi.

​AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelerde bulundu:

"Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Başkanlığına seçilen, AK Parti İstanbul Milletvekilimiz Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'u tebrik ediyoruz. Ülkemiz ve Yüce Meclisimiz için hayırlı uğurlu olsun."

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, kararın Meclis'e hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına seçilen, AK Parti İstanbul Milletvekili Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'u kutluyor, başarılar diliyorum. Ülkemiz, milletimiz ve gazi meclisimiz için hayırlı uğurlu olsun" paylaşımında bulundu.