Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789

Özel'den Kılıçdaroğlu'na 39 milletvekili tepkisi

CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel, "Müzakereye dayalı pazarlıklarla, bu partinin evlatlarının hak ettiği sıraları, yüzde 0,1'lik yüzde 0,7'lik partilere verip, 39 milletvekilini CHP'den alıp kimseye vermezsin" sözleriyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

AZE Haber Ajansı

ANTALYA- CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel, genel seçimlerde Millet İttifakı ortağı partilere verilen milletvekili kontenjanları nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Özel, "Müzakereye dayalı pazarlıklarla, bu partinin evlatlarının hak ettiği sıraları, yüzde 0,1'lik yüzde 0,7'lik partilere verip, 39 milletvekilini CHP'den alıp kimseye vermezsin" dedi. 14 ve 28 Mayıs günlerinden sonra ağızlarını bıçak açmadığını dile getiren Özel, "Bu sürecin sonunda bizim ve partililerimizde bize oy verenlerde büyük bir duygusal kopuş yaşandı" diye konuştu.

Özel, CHP Antalya İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

"39 MİLLETVEKİLİNİ CHP'DEN ALIP KİMSEYE VEREMEZSİN"

Burada partililere seslenen Özel, isim vermeden Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Özel, şunları kaydetti:

"Maalesef 14 ve 28 Mayıs günlerinden sonra büyük bir üzüntü yaşadık günlerce kendimize gelemedik. Ağzımızı bıçak açmadı ve bu sürecin sonunda bizim ve partililerimizde bize oy verenlerde büyük bir duygusal kopuş yaşandı. Müzakereye dayalı pazarlıklarla, bu partinin evlatlarının hak ettiği sıraları, yüzde 0,1’lik yüzde 0,7’lik partilere verip, 39 milletvekilini CHP’den alıp kimseye vermezsin. Bu kardeşiniz bundan sonra sizin sesinizi sonradan duymayacak karar mı verilecek sandığı koyacak, kararı siz vereceksiniz. Önceki dönemde yorulduğunu düşündüğünüz, yeterince emek verdiğini düşündüğünüz, bundan sonraki dönemde yenilenme dediğimizde eskiler devam edecek mi dediğiniz arkadaşlarımız, destek verecekler, oy verecekler ancak yönetim kadrolarında yerlerini gençlere verecekler. Yorulmuş ve bundan sonraki süreçte birazcık artık başkaları mı olsa dediğiniz, herkesin fedakârlık yaptığını göreceksiniz." 

"MORALE İHTİYAÇ VAR"

Partililerde ve CHP'ye oy veren bilhassa gençlerde büyük bir duygusal kopuş yaşandığını vurgulayan Özel, şöyle devam etti:

"Hep üzülerek takip ettiğimiz, hepinizin gördüğü, duyduğu 'Ben bundan sonra oy vermem', 'Daha ben sandığa gitmem', 'Bu iş olmayacak gibi' bizim çok korktuğumuz, birilerinin de çok memnun olduğu bir sürecin içine girildi. Bir ülkede muhalefetin omzu düşerse tek adamın yürüyüşü dikleşir. Bir ülkede muhalefet yere bakarsa, tek adam daha büyük hedefler için gözünü büyütür. Muhalefette katılım düştüğünde, yüzde olarak diğer tarafın yukarı fırlayacağı ve hak etmediği bir meşruiyet kazanacağı açık. Hele hele önümüz yerel seçimler. Geçen yerel seçimlerin yüksek morali ittifak kapasitesi, birlikteliği, muhalefetin moral üstünlüğü ortadayken bu yaşanan durum büyük bir tehlikeyi içinde barındırmaktır. Peki o zaman neye ihtiyaç var? O zaman morale ihtiyaç var. Neye ihtiyaç var? Yeniden muhalefetin derlenmesine, toplanmasına, birleşmesine ihtiyaç var. Neye ihtiyaç var? Muhalefet deyince herkes döner bakar ama ana muhalefetin gözünün içine bakar ama senin gözünün içinde fer yoksa bu iş olmaz. İşte değişim. İşte gençleşme. İşte 4-5 Kasım'da yapılacak olan kurultaydan büyük bir umutla yola çıkmak dediğimiz mesele, bu heyecanın, bu ayağa kalkmanın, bu yeniden umutlanmanın, bu birleşmenin ve teslim olmamanın adıdır."

"GENEL BAŞKANLIĞA ADAYIM"

Özel, CHP genel başkanlığa aday olduğunu belirterek madden ve manen CHP örgütünü boynu bükük bırakmayacağına ve hesabını veremeyeceği hiçbir iş yapmayacağına söz vererek seçim akşamları il binasının ışıklarının erken kapanmayacağını kaydetti.

Partililerden aklına, vicdanına inandığı herkese "CHP'de değişim olursa ne olur? Değişim olmazsa ne olur" diye sormasını isteyen Özel, "Elinizi vicdanınıza koyacağınızdan, kulağınıza üfleneni değil de kulağınızla duyduğunuzu yapacağınızdan, gözünüzle gördüğünüzü yapacağınızdan, Cumhuriyet'in 100. yılında şah damarında Atatürk ve parti sevgisi atan delegenin, kabine girdiğinde doğrusunu yapacağından, örgütü ayağa kaldıracak, partiyi ayağa kaldıracak, önce CHP'yi değiştirecek, sonra Türkiye'de iktidarı değiştirecek iradeyi göstereceğinden hiç kuşkumuz yok" ifadelerini kullandı.