Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789

Sarıgül'den İmamoğlu ile ilgili açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ile Mesut Yılmaz'ın Ekrem İmamoğlu'nun aday olması için kendisine ricada bulunduklarını söyledi.

AZE Haber Ajansı

ANKARA- Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ile Mesut Yılmaz'ın Ekrem İmamoğlu'nun aday olması için kendisine ricada bulunduklarını söyledi. Yılmaz'ın daha sonra iki kez aradığını belirten Sarıgül, "O gün Ekrem Bey'i aday yaptık. Ekrem Bey kazansın diye üç defa Büyükşehir Başkan adayı olarak oraya gittim. Ekrem Bey'in talihini değiştiren o olay oldu" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, tv100'de Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık'ta Habertürk yazarı Nagehan Alçı, hukukçu Dr. Rezan Epözdemir, TÜRKAD Başkan Yardımcısı Av. Cem Kaya, tv100.com yazarı Fuat Uğur'un sorularını yanıtladı.

"SHP'DEN KOPARILDIM"

Mustafa Sarıgül, DSP ile CHP arasında büyük bir fark olmadığını belirterek "DSP’yi kim kurdu? CHP’nin efsane genel başkanı, benim de genel başkanım Bülent Ecevit kurdu. Ne zaman kurdu, 12 Eylül sonrası CHP kapatıldığı zaman kurdu, biz de o dönem SHP’yi kurduk çünkü CHP kapatılmıştı. Ben de o dönemde parti içi mücadele verdiğim için SHP’den koparıldım ve SHP’den DSP’ye geçmek durumunda kaldım. Türkiye Değişim Partisi'nde sağı ve solu birleştirelim diye bir araya geldik. Geldiğimiz süreçte Türkiye ikili sisteme gidiyor. Sizi ne kadar severse sevsinler oylar boşa gidiyor diye oy verme durumunda olmuyor" dedi.

ALTILI MASA SORUSU

Sarıgül, "Muharrem İnce’nin CHP’den kopuşu ve yeni parti kuruşu yüzde 99 oranında CHP’ye eleştirilerden ibaret, çok sert bir üslupla çıktı, 6’lı Masa'ya yönelik çok sert ifadeleri vardı ve bugün geldiğimiz noktada cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildi. Ne diyorsunuz Sayın İnce’nin CHP’den kopuşuna ve bugün geldiği noktaya? Altılı Masa projesinin doğru olduğuna inandınız mı?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"O dönemde ben Sayın Kılıçdaroğlu’yla ve CHP’mizle beraber değildim. O proje yüzde 2 puan daha alsaydı, bugün iktidar olsaydı ‘Muhteşem bir çalışma yapıldı, hayatında hiçbir araya gelmeyecek isimler bir araya geldi’ denilecekti. Orada şöyle bir şey yapılabilirdi, HDP dahil olmak üzere ilk turda herkes kendi adayını çıkarabilirdi, ikinci turda zaten en çok oy alan aday çıkabiliyordu. Ama hayatında bir araya gelmeyen gruplar bir araya geldi. Önemli bir çalışma yapıldı. İlk tur sonrası öyle bir siyaset mühendisliği yapılması lazımdı ki 15 günlük yoğun bir çalışma yapılabilirdi. Adete birinci turda kaybedilmiş havası verildi ve saha boş bırakıldı. Bunun sorumlusu Kılıçdaroğlu değildi, altı partinin kadrosunun devreye girmesi lazımdı. Meral Akşener'den başka orada miting yapan siyasi parti başkanı olmadı. Babacan, Davutoğlu, Karamollaoğlu miting yapabilirdi. Babacan'ı İç Anadolu'da görmek isterdim, Mansur Yavaş fazla miting yapmadı. Bir tek Ekrem İmamoğlu çıkıp çalışmalar yaptı."

"İMAMOĞLU'NU BEN BAŞKAN YAPTIM"

Sarıgül şunları kaydetti:

"2014 yılında sayın Genel Başkanımızla görüştüm 'senin İstanbul adayı olmanı istiyorum' dedi O gün uçağa bindim, uçakta Trabzonspor Başkanı Sadri Şener var. Ben Ekrem Bey'i tanımıyorum. Şener gelip 'Ekrem burada Beylikdüzü CHP İlçe Başkanı, mutlaka Beylikdüzü'nde aday yapmanı istiyorum' dedi. Sayın Mesut Yılmaz ile çok iyi diyaloglarımız oldu. Mesut Bey beni aradı 'Ekrem İmamoğlu'nu Beylikdüzü'ne aday yapalım' dedi. O arada Eyüp Aşık ile temasımız oldu, böyle bir ricası oldu. Sonra Mesut Bey beni iki kez tekrar aradı. O gün Ekrem Bey'i aday yaptık. Ekrem Bey kazansın diye üç defa Büyükşehir Başkan adayı olarak oraya gittim. Ekrem Bey'in talihini değiştiren o olay oldu. Beylikdüzü'nde de başarılıydı. Şu anda CHP Genel Başkanlığı çok önemlidir. Onun zamanlamasına da çok iyi bakmak lazım."

"GENEL BAŞKANLIK SORUNU YOK"

Şu anda CHP'de genel başkanlık sorunu olmadığını dile getiren Sarıgül, "CHP'de bir dışa dönük mücadele yapmamız lazım. Yerel seçimlere hazırlanmamız lazım. O dönemde genel başkanımız çok yalnız kaldı. Bütün Türkiye'deki CHP'li yurttaşının Kılıçdaroğlu'nun etrafında birleşmeye davet ediyorum. Şu an CHP'de herhangi bir genel başkan değişikliğinin faydası olmaz. Kılıçdaroğlu'na CHP ve Türkiye'nin dünden daha fazla ihtiyacı var" diye konuştu.