Haluk Levent'ten şaşırtan 'Eurovision' açıklaması
Haluk Levent'ten şaşırtan 'Eurovision' açıklaması
Volkan Demirel boşanma iddialarıa yanıt verdi
Volkan Demirel boşanma iddialarıa yanıt verdi
Kenan Doğulu'dan
Kenan Doğulu'dan "Kahve" şarkısı geliyor
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
123456789
Haluk Levent'ten şaşırtan 'Eurovision' açıklaması
Haluk Levent'ten şaşırtan 'Eurovision' açıklaması
Volkan Demirel boşanma iddialarıa yanıt verdi
Volkan Demirel boşanma iddialarıa yanıt verdi
Kenan Doğulu'dan
Kenan Doğulu'dan "Kahve" şarkısı geliyor
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
123456789

"Terör inleri darmadağın ediliyor"

Irak ve Suriye'nin kuzeyine düzenledikleri operasyonlarla teröristlerin yuvalarını darmadağın edildiğini belirten Erdoğan, "Maalesef şu an Meclis'te bunlardan rahatsız olanlar var. Gabar'da da olacağız, Tendürek'te de olacağız. Nerede varsa orada olacağız. Sınırlarımız içinde ve dışında bu mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz" dedi.

Haber Merkezi

ANKARA- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör tehdidi sona erene kadar mücadelenin süreceğini söyledi. Irak ve Suriye'nin kuzeyine düzenledikleri operasyonlarla teröristlerin yuvalarını darmadağın edildiğini belirten Erdoğan, "Maalesef şu an Meclis'te bunlardan rahatsız olanlar var. Gabar'da da olacağız, Tendürek'te de olacağız. Nerede varsa orada olacağız. Sınırlarımız içinde ve dışında bu mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Öğretmenler Günü münasebetiyle 81 ilden gelen öğretmenlerle bir araya geldiği programda konuştu. Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Cumhurbaşkanı olduysak, tohumlamasını yapan öğretmenlerimizdir: Teröre kurban verdiğimiz tüm öğretmenlerimizi rahmetle yad ediyorum. Rabbim şehitlerimizin makamlarını cennet eylesin. Canlarını feda eden öğretmenlerimizin aziz hatıralarına sahip çıkmak görevimiz. Eğer cumhurbaşkanı olduysak bunun tohumlamasını yapan öğretmenlerimizdir.

Teröristlerin yuvalarını darmadağın ediyorlar: Sergiledikleri fedakarlıklarla, 192 kahraman öğretmenimizin hiçbirinin unutulmasına izin vermeyeceğiz. Irak'ı ve Suriye'nin kuzeyine düzenledikleri operasyonlarla teröristlerin yuvalarını darmadağın ediyorlar. Maalesef şu an Meclis'te bunlardan rahatsız olanlar var. Gabar'da da olacağız, Tendürek'te de olacağız. Nerede varsa orada olacağız. Sınırlarımız içinde ve dışında bu mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz.

Son bulana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz: Bizim öğretmenimize eli kalkanı darmadağın ederiz. Ülkemize yönelik terör tehdidi tamamen son bulana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Terör tehdidinin bulunmadığı bir Türkiye'de çocuklarımızı yaşatmaya kararlıyız. Uzun yıllar ülkemize aşkla hizmet etmiş emekli öğretmenlerimize de uzun ömürler diliyorum.

Öğretmen başına düşen öğrenci sayısını 15'e indirdik: Milletin emanetini yüklendiğimiz günden itibaren eğitimi daima ilk sıraya yerleştirdik. Türkiye büyüdükçe bunu her şeyden önce öğretmenlerimize yansıtmayı görev bildik. Tarihi nitelikte pek çok adımlar attık. Derslik sayımızı ikiye katlayarak kalabalık sınıf meselesini çözüme kavuşturduk. Ben 75 kişilik sınıfta okudum. 120 kişilik sınıfların olduğu okullarımız vardı şimdi sayı 20'ye indi. Bizim çektiğimiz çileyi bu nesil çekmesin istiyorum. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısını 15'e indirdik.

Eğitim bütçesi 400 milyar lira: Her yıl olduğu gibi bu yılda bütçede aslan payını eğitime ayırdık. yüksek öğretim dahil eğitime ayrılan bütçeyi 400 milyar liraya çıkardık. Önümüzdeki dönem için bu rakamı 651 milyar lira olarak belirledik.

Öğretmenler kirli oyuna gelmedi: Öğretmenlik meslek kanununu da ortaya çıkardık. Kanun yürürlüğe girer girmez, birileri öğretmenlerimizi kışkırtmaya başladı. Yalan bilgilerle devletimizle öğretmenlerimizin arasına fitne sokmaya çalıştılar. Ama öğretmenlerimiz bu kirli oyuna gelmedi. Devletimizin kendilerine sundukları tarihi fırsata sahip çıkan öğretmenlerimiz siyaset simsarlarına da gerekli cevabı vermiştir. Kariyerlerine ve geleceklerine sahip çıkan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.

69 bin öğretmen başöğretmen oldu: Uzman öğretmenlik sınavına başvuran 432 bin öğretmenimizin 422 bini başarılı oldu. 69 bin öğretmenimiz başöğretmen oldu. Gerek kışkırtmalara pirim vermedikleri gerekse gösterdikleri başarı dolayısıyla öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Değerli misafirler inşallah önümüzdeki dönemi Türkiye Yüzyılı yapacağız.