Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Türk oyuncular Cannes'da
Türk oyuncular Cannes'da
Meryl Streep'in gözyaşları
Meryl Streep'in gözyaşları
Boşandı, daldan dala konuyor
Boşandı, daldan dala konuyor
123456789
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Türk oyuncular Cannes'da
Türk oyuncular Cannes'da
Meryl Streep'in gözyaşları
Meryl Streep'in gözyaşları
Boşandı, daldan dala konuyor
Boşandı, daldan dala konuyor
123456789

Dört denizi kanoyla geçti

Ülkenin deniz sınırlarının başlayıp bittiği iki nokta olan Hopa ve İskenderun arasındaki dört denizi kürek çektiği kanosuyla geçen Şenol Özdemir, Artvin'den başladığı yolculuğunu Hatay'da sonlandırdı. Özdemir, kanosuyla 4 bin 700 kilometrelik mesafeyi katederken, 91 gün denizde kaldı.

Akın Bodur

İSKENDERUN- Ülkenin deniz sınırlarının başlayıp bittiği iki nokta olan Hopa ve İskenderun arasındaki dört denizi kürek çektiği kanosuyla geçen Şenol Özdemir, Artvin'den başladığı yolculuğunu Hatay'da sonlandırdı. Özdemir, kanosuyla 4 bin 700 kilometrelik mesafeyi katederken, 91 gün denizde kaldı.  

Kano yolculuğuna 14 Mayıs’ta Hopa’dan kürek çekerek başlayan Özdemir, İskenderun'a ulaştı. İskenderun'daki Belediye Nikah Salonu yanındaki kumsalda karaya çıkan Özdemir, kano yolculuğu ile kız çocuklarının okuması konusunda farkındalık yaratmak ve bu çabaya katkı sunmak amacı taşıdığını söyledi. Özdemir'i karaya çıkışında İskenderun Deniz Ticaret Odası ve Sahil Güvenlik komutanlığı ekipleri karşıladı.



4 BİN 700 KİLOMETRELİK KANO YOLCULUĞU
Dört denizi aşan; Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz'de kürek çeken Özdemir, yedi ay önce başladığı yolculuğunda 91 gün denizde kaldığını, hava şartları nedeniyle 127 gün denize açılamadığını ifade etti. Özdemir, en zor koşulları Ege Denizi'nde yaşadığını, iki buçuk metreyi bulan dalgalarla boğuştuğunu söyledi. Yolculukla dünyanın en büyük hilalini çizdiğini, bir arkadaşının da en büyük yıldızı oluşturduğunu belirten Özdemir, iki etkinlikle dünyanın en büyük ay-yıldızını çizdiklerini ifade etti.

KIZ ÇOCUKLARININ OKUMASI TOPLUM İÇİN ÖNEMLİ
Mustafa Kemal ve Hazreti Muhammed'i de kadınların doğurduğunu anımsatıp, kadınların okumasının çok önemli olduğunu söyleyen Özdemir, "Kadınlar ne kadar kültürlü olursa toplum da o kadar gelişir ve ileriye gider. Kadınların okuması bu nedenle önemli" dedi.



HEDEF İKİ KITAYI KANOYLA GEÇMEK 
Özdemir, yeni hedefinin iki kıta arasındaki en yakın mesafeyi bulup, ticaret yollarını takip ederek kanoyla geçmek olduğunu da kaydetti. Sahil Güvenlik Komutanlığı timlerinin sürekli yanında olduğunu ve annesi-babasından çok arayıp sorduklarını, her durakta karşıladıklarını belirten Özdemir, İskenderun Körfezi'nde kendisine eşlik eden ve karşılayanlar arasında bulunan Sahil Güvenlik İskenderun Grup Komutanlığı timlerine teşekkür etti. Özdemir, hava koşullarının uygun olması halinde yarın Arsuz'a geçeceğini, aksi halde turunu İskenderun'da sonlandıracağını belirtti.

"MAVİ VATAN"I DA TANITMAYI İSTEMİŞ 
"Kano gezgini" adlı internet sayfası da bulunan Özdemir, yolculuk öncesi "Kano ile Mavi Vatan" projesinde yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
"Türkiye’nin deniz sınırlarının başladığı ve bittiği iki nokta arasında (Artvin Hopa Gürcistan sınırdan başlayıp Karadeniz, Marmara, Ege denizi ve Akdeniz’i geçerek Hatay Suriye sınırına kadar) deniz kanosu ile Koruncuk Vakfı yararına bir farkındalık oluşturmak için kürek çekeceğim. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmek istiyor ve yaklaşık dört ay süreceğini öngördüğüm zorlu bir maceraya atılıyorum. Türkiye’de yine bir ilki gerçekleştirmek için Artvin’den başlayıp Hatay Suriye sınırına kadar deniz Kanosu ile 4 bin 500-5 bin kilometre kadar yol gideceğim."