Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789

Huzur, bolluk, bereketin günü Hıdırellez, yurdun dört bir yanında kutlandı!

Yurdun dört bir yanında çeşitli ritüellerle kutlanan Hıdrellez Şenlikleri bu yıl da coşkuyla kutlandı.

Haber Merkezi

ANKARA- Edirne Belediyesi tarafından her yıl 5- 6 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen ve UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi'nde yer alan Kakava- Hıdırellez Şenlikleri, binlerce kişinin katılımıyla coşkuyla kutlandı.

Baharın habercisi olarak kabul edilen etkinlikte 1400 yıllık Kakava ateşi yakılırken, rengarenk kıyafetleriyle dans edenlerle birlikte halk oyunları ekiplerin gösterileri ilgiyle izlendi.

Yoğun ilgi nedeniyle araç ve yaya trafiği uzun süre aksadı.

ANTALYA SAHİLLERİNDE HIDIRELLEZ YOĞUNLUĞU

Antalya'da kış mevsiminin bitişi ve baharın habercisi olan Hıdırellez, bu yıl da Antalya'da çeşitli ritüellerle kutlandı. Dileklerini denizle buluşturmak isteyenler, günün ilk ışıklarında Düden Şelalesi'nin denize döküldüğü Gençlik Parkı'na ve Konyaaltı Sahili'ne gitti.

Antalya'da dileklerini çizdikleri kağıtları günün ilk ışıklarıyla suyla buluşturmak isteyenler, sabah erken saatlerde Konyaaltı Sahili ve Düden Şelalesi'nin denize döküldüğü Gençlik Parkı'nda yoğunluk oluşturdu.

Vatandaşlar, dileklerini çizdikleri kağıtları ve yanlarında getirdikleri çakıl taşlarını suya bıraktı.

BODRUM'DA RENKLİ HIDIRELLEZ ŞENLİĞİ 

Bodrum’da yoğun bir katılımla düzenlenen Hıdırellez Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.

odrum Mandalin Çiçeği Derneğinin çeşitli kurum ve sivil toplum kuruluşlarınca desteklenen etkinlik, Kumbahçe Mahallesi'nde Giritli Teyze Plajı'nın bulunduğu bölgede gerçekleştirildi. Şenliğe, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit’in de aralarında olduğu yüzlerce kişi katıldı.

Yiyecek ve hediyelik eşya stantlarının açıldığı etkinlik alanında çeşitli gösteriler, kaşıkla yumurta taşıma, kıyafet tasarımı ve halat çekme yarışmaları ile konserler gerçekleştirildi. Etkinliğe katılanlar, temsili dilek ağacına bez ve kurdele bağlayıp dilek diledi. Şenlikte ayrıca ateş yakılarak üzerinden atladı.

ŞİŞLİ’DE “HIDIRELLEZ” COŞKUYLA KUTLANDI

 Şişli Belediyesi’nce düzenlenen etkinlikler ve konserler eşliğinde Hıdırellez coşkuyla kutlandı. Hıdırellez Şenliği’ne katılan Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, herkesin bahara yakışan bir şekilde önümüzdeki dönem kardeşçe ve hoşgörü içinde güzel günler yaşaması dileğinde bulunarak, “Her günü bahar gibi kutlayacağımız bir Şişli için çalışacağım” dedi.

Şişli Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Hıdırellez Şenliği’ne, Maçka Sanat Parkı ev sahipliği yaptı. Özel olarak oluşturulan etkinlik alanında, festival havasında gerçekleşen Hıdırellez Şenliği’ne başta Şişlililer olmak üzere binlerce yurttaş katıldı.

Programda ‘kına yakma’, ‘taç yapma’, ‘saksıda toprağa gül fidesi dikimi’ gibi Hıdırelleze özgü geleneksel etkinlikler yer aldı. Etkinlik alanında yer alan dilek ağacına ise yoğun ilgi dikkati çekti. Dilek ağacı, binlerce dileğin yer aldığı notla doldu taştı. Şenlikte dans gösterileri, karaoke, dans yarışmalarının yanı sıra konserler ile büyük coşku yaşandı.

EFES SELÇUK'TA HIDIRELLEZ COŞKUSU

Efes Selçuk Hıdırellez coşkusunu İsabey Mahallesi’nde düzenlenen şenlikle yaşadı. Efes Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenen şenlik coşku ve neşe içinde geçti.

Yoğun katılımla geçen şenlikte İsabey Mahallesi gençlerinden oluşan Roman Ritim Grubu ve Roman Dans Grubu performanslarıyla beğeni topladı.

BEYOĞLU'NDA BAHAR TEMALI HIDIRELLEZ

Beyoğlu Belediyesi, ‘Beyoğlu’nda Bahar’ temasıyla Hıdırellez Şenliği düzenledi. Kızılay Meydanı’nda saat 18.00’de başlayan şenlikte vatandaşlar birbirinden renkli etkinliklerle baharın gelişini kutladı. Şarkıcı Fahrettin Sekmeç konseri ile başlayan etkinlik sihirbaz, pandomim, jonglör, ateşbaz, palyaço, Roman Dans Gösterisi ve Grup Kapilo konseri ile devam etti. Vatandaşların doyasıya eğlendiği şenlikte Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney konuşmasını yaptıktan sonra Hıdırellez balonları gökyüzüne uçuruldu.

ÇANAKKALE'DE KÖY MEYDANINDA HIDIRELLEZ COŞKUSU YAŞANDI

Çanakkale'nin Tevfikiye köyünde düzenlenen Troya Hıdırellez Şenliği, hıdırellez ateşinin yakılmasıyla başladı. Tevfikiye Köyü Muhtarlığı ve Troya Müzesi işbirliğiyle, köy meydanında yapılan etkinliğe katılanlar, dileklerini yazdıkları kağıtları testi içine attı.

Meydanda toplanan katılımcılar, daha sonra yakılan hıdırellez ateşinin üzerinden atladı. Her yaştan katılımcı müzikler eşliğinde doyasıya eğlendi. Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez, yaptığı açıklamada, Troya Müze Müdürlüğü ve Tevfikiye Köy Muhtarlığının işbirliğiyle yapılan bu etkinliğin müze ve köy halkını bir araya getirdiğini, böyle güzel etkinliklerin olmasının çok önemli olduğunu dile getirdi.

MANİSA'DA ROMAN HAVALARI EŞLİĞİNDE KUTLANDI

5 Mayıs Hıdırellez gününde ülke genelinde olduğu gibi Manisa’da oturan Aynıali mahallesindeki romanlar kahvaltıda buluştu.

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Romanların isteği üzerine Balkan Müzik ekibinin çaldığı roman havaları eşliğinde karşılık oyun oynayarak Hıdırellezi kutladı.

TEKİRDAĞ'DA AMFİ TİYATRODA ŞENLİK ATEŞİ YAKILDI

Tekirdağ'da "1. Süleymanpaşa Kakava Hıdrellez Şenliği" düzenlendi. Süleymanpaşa Belediyesince düzenlenen şenlik, Peştemalcı Caddesi'nde oluşturulan kortejle başladı. Vatandaşlar, müzik gruplarının ezgileri eşliğinde sahil dolgu alanına yürüdü.

Şenlik için süslenen kadın ve çocuklar, kıyafetleriyle renkli görüntüler oluşturdu. Kortejin ardından amfi tiyatroda şenlik ateşi yakıldı. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, burada yaptığı konuşmada, Tekirdağ'da ilk kez düzenlendikleri "Kakava Hıdrellez Şenliği"ni geleneksel hale getirmek istediklerini belirtti.