TÜİK çocuk istatistikleri
TÜİK çocuk istatistikleri
Nuri Alço Ankara'ya sevk edildi
Nuri Alço Ankara'ya sevk edildi
Yenişehirlioğlu'nun Rolex kazası
Yenişehirlioğlu'nun Rolex kazası
 etkili açıkladı etkili insanını açıkladı
etkili açıkladı etkili insanını açıkladı
123456789
TÜİK çocuk istatistikleri
TÜİK çocuk istatistikleri
Nuri Alço Ankara'ya sevk edildi
Nuri Alço Ankara'ya sevk edildi
Yenişehirlioğlu'nun Rolex kazası
Yenişehirlioğlu'nun Rolex kazası
 etkili açıkladı etkili insanını açıkladı
etkili açıkladı etkili insanını açıkladı
123456789

İzmir'in deniz kıyısında "Millet Bahçesi" krizi

İzmir Seferihisar’da halkı denizle buluşturmak amacıyla yapılması planlanan rekreasyon projesi çalışmaları, söz konusu alanda "millet bahçesi yapılacağı" gerekçesiyle durduruldu.

Haber Merkezi

İZMİR- İzmir’in yüz ölçümü olarak en büyük ilçelerinden biri olan Seferihisar’da yapılacak rekreasyon alanında çalışan iş makineleri, söz konusu alanda "millet bahçesi açılacağı" gerekçesiyle durduruldu. Seferihisar Belediye Başkanı Yetişkin’in halkı denizle buluşturmak amacıyla Ankara’dan sözlü onay aldığı rekreasyon projesi, daha ilk adımda kaymakamlık bariyerine takıldı. Sahayı düzleştirmek için alana giren iş makinelerinin çalışması, "Buraya millet bahçesi yapılacak" gerekçesiyle engellendi. 

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin başkanlığında toplanan belediye meclisinde, Girlen bölgesinde belediye iş makinalarının yaptığı çalışmanın kaymakamlık tarafından durdurulması konusu gündeme geldi.


Seferihisar Belediye Başkanı Yetişkin, şunları kaydetti:

“O bölgede bir millet bahçesi olmasından ziyade yürüyüş yollarının da olduğu bir rekreasyon alanının olması Seferihisar açısından daha iyi olur. Bizim Girlen bölgesiyle ilgili olarak bakanlıkla yaptığımız yazışmalar var. Hatta bize kasım ayında tahsisinin çıkacağı söylendi. 2021 yılından beri uğraşıyoruz bu konuyla ilgili olarak. Benim bakanlıkla yaptığım görüşmelerde betonarme yapı yapmadan her türlü ahşap yapıyı yapabileceğimiz söylendi. Artı biz o bölgeyle ilgili olarak plan çalışması yaptık. Bütçesini de çıkardık. Kepçeyi vurduğumuzun ertesi günü böyle bir olay gerçekleşti. Dediğiniz gibi bir koordinasyon sorunu var. Ama umuyorum ki bir şekilde çözülür. O bölgede bir millet bahçesi olmasından ziyade yürüyüş yollarının da olduğu bir rekreasyon alanının olması Seferihisar açısından daha iyi olur. Sanayiyle ilgili olarak Bakanlık seviyesinde birçok girişimde bulunduk. 'Bize bir yer gösterin' dedik. En ufak bir yaklaşımda bulunulmadı. Ama çözülürse çok iyi olur. Sanayi bir araya toplanmış olur.” 


Başkan İsmail Yetişkin, Sığacık ilçesinin kıyı şeridini marina, restoran ve kafeler kaplayarak genişlemesi üzerine, kuzey tarafta yer alan Girlen alanını halkın denizle bulaşacağı bir projeyle düzenlemek için harekete geçti.

Proje için Ankara ile temaslarını sıklaştıran Başkan Yetişkin, temelsiz yapılar için Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’ndan şifahen onay aldıktan sonra, resmi yazışma süreci de devam ederken düğmeye bastı. Üç etaptan oluşacak projede ihale için gün sayılırken, zaman kazanma adına tesviye çalışmalarının da start almasına karar verildi. Seferihisar Belediyesi ekipleri, temizlik ve düzleme çalışmaları için alana girdiklerine büyük bir şok yaşadı. Kaymakamlık çalışmaların derhal durdurulması, makinelerin alandan çıkarılması talimatı verirken, alana millet bahçesi projesi yapılacağı bildirildi.

Belediye ekiplerinin 10 Mayıs'ta başladıkları çalışma aynı gün durdurulurken, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum’un Seferihisar’da nisan ayı sonundaki temasları sırasında bölgeyi incelediği ve AK Parti cephesinden gelen talep üzerine millet bahçesi projesini yatırım programına alma kararı verdiği ileri sürüldü.

Sürecin bir parçası olmaları gerektiğini vurgulayan İsmail Yetişkin, "İzmir’in yüz ölçümü olarak en büyük ilçelerinden biri Seferihisar’da iki kurum, 30-40 dönümlük alana sıkışıyoruz! Burada asıl önemli olan da şu; seçilmiş bir belediye başkanı var, bir yerel yönetim var. Bence sürecin bir parçası olmamız gerekiyordu. Ama bize hiç bir şey sormadan, yerel yönetimin hiçbir fikrini almadan, ‘Ben yaptım, oldu’ mantığıyla ‘Biz başlıyoruz’ dediler ve bizim iş makineleri çekildi” dedi.

Başkan Yetişkin, süreçte Ankara’da bir kez daha temaslarda bulunarak projesini ve durumunu anlatacağını, çözüm arayışında bulunacağını da bildirdi.