Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789

Dünya basınında Türkiye: Türk ikilemi

Dünya basınında, Türkiye'nin, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine ilişkin tepkileri yer aldı.

Dünya basını, Türkiye’nin, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine ilişkin sözlerini ve yaşanan gelişmeleri gündemine aldı.

Finlandiyalı yayın kuruluşları, Türkiye’nin söylemlerini, ‘Türk ikilemi’ olarak değerlendirirken, Amerikan, Yunan, İsrail, Arap medya kuruluşları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözcüsü İbrahim Kalın’ın, cumartesi günü Reuters’a verdiği röportaja haberlerinde yer verdi.

YLE news - Türk ikilemi

Finlandiya’nın haber kanallarından YLE news, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun sözlerini ‘Türk ikilemi’ olarak nitelendirdi.

Erdoğan’ın, Kuzey ülkelerinin teröre destek verdikleri gerekçesiyle üyeliklerine ‘olumsuz’ baktıkları yönündeki sözlerini hatırlatan YLE news, Çavuşoğlu’nun, "Finlandiya Dışişleri Bakanı tutumumuza karşı çok saygılı, ancak İsveç tarafından aynı şeyi görmüyoruz" açıklamasının Erdoğan’ın açıklamasıyla çeliştiğini ifade ederek, ‘Türk ikilemi’ başlığını kullandı.

Helsinki Times - Niinistö, Erdoğan’dan daha net cevap istedi, Putin ile görüşmeye ışık tuttu

Finlandiyalı Helsinki Times, Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılması için beklenen başvurularla ilgili gönderdiği mesajların "biraz kafasını karıştığını" belirtmesini haberleştirdi.

Gazete, Niinistö’nün, “Erdoğan’ın açıklaması kendisinin yaklaşık bir ay önce telefonda tartıştıklarıyla çelişiyor gibi görünüyor. Erdoğan, üyelik sorununu telefon görüşmesi sırasında daha fırsat bulamadan gündeme getirdi ve Türkiye'nin başvuruyu "olumlu" değerlendireceğini söylemişti” sözlerine yer verdi.

Euronews - Erdoğan’ın danışmanı, Türkiye, NATO üyeliği için İsveç ve Finlandiya'ya 'kapıyı kapatmıyor' diyor

Euronews, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sözcüsü İbrahim Kalın’ın Reuters’a verdiği mülakatı haberleştirdi.

İbrahim Kalın’ın, Finlandiya ve İsveç için, “Onlara kapıyı kapatmıyoruz. Temel olarak bu konuyu Türkiye'nin ulusal güvenlik meselesi olarak gündeme getiriyoruz” sözleri haberde yer aldı.

Jerusalem Post - Analistler, ABD'nin Türkiye ile silah anlaşmasının Rusya'yı caydıracağını umuyor

İsrailli Jerusalem Post, Ankara’nın, Rus silahlarının satın alınması konusunda yıllarca süren gerilimin ardından Washington ile ilişkileri ısıtmaya çalıştığına ilişkin The Media Line’ın analiz yazısını haberleştirdi.

Alman Marshall Fonu'nun Ankara Ofisi Müdürü Özgür Ünlühisarcıklı'nın The Media Line'a verdiği demece yer veren gazete, Ünlühisarcıklı’nın, “Ukrayna'daki savaşın Türkiye için ABD ile yeni bir dinamiğe katkıda bulunduğunu, ABD ve Türkiye'nin Rusya ile anlaşmak için birbirine bel bağladığı” sözlerini okurlarına duyurdu.

CNN International - Genel Sekreter: Türkiye’nin niyeti İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğini engellemek değil

CNN International, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in, Türkiye'nin niyetinin üyeliği engellemek olmadığını açıkça belirttiği açıklamasını okurlarına duyurdu.

NATO Genel Sekreteri’nin, "Türkiye'nin dile getirdiği endişeleri üyelik veya üyelik sürecini geciktirmeyecek şekilde ele alabileceğimizden eminim, bu yüzden niyetim hala bir anlaşmaya varmak" sözlerine haberde yer verildi.

eKathemirini - Erdoğan’ın danışmanı, Türkiye'nin barış görüşmeleri için diplomatik dengeyi koruması gerektiğini söyledi

Yunan eKathemirini, İbrahim Kalın’ın Reuters’a verdiği röportajı haberleştirirken, Kalın’ın, Türkiye'nin Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden sonra hassas bir diplomatik dengeyi sürdürmesi gerektiğini, böylece savaşın nihai olarak müzakere edilmiş bir şekilde sona ermesini kolaylaştırmaya yardımcı olmaya devam etmesi gerektiği sözlerini okurlarına duyurdu.

Al Arabiya - Erdoğan'ın danışmanı: Türkiye, Rusya-Ukrayna barış görüşmelerinin diplomatik dengesini korumalıdır

Al Arabiya haber sitesi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sözcüsü İbrahim Kalın’ın Reuters’a verdiği demeci haberleştirdi.

Al Arabiya, İbrahim Kalın’ın, “Türkiye, Rusya-Ukrayna barış görüşmelerinin diplomatik dengesini korumalıdır” sözlerini başlığa taşıdı.