Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Türk oyuncular Cannes'da
Türk oyuncular Cannes'da
Meryl Streep'in gözyaşları
Meryl Streep'in gözyaşları
Boşandı, daldan dala konuyor
Boşandı, daldan dala konuyor
123456789
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Türk oyuncular Cannes'da
Türk oyuncular Cannes'da
Meryl Streep'in gözyaşları
Meryl Streep'in gözyaşları
Boşandı, daldan dala konuyor
Boşandı, daldan dala konuyor
123456789

Kılıçdaroğlu'nun İngiltere ziyaretinin perde arkası

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD'nin ardından İngiltere’yi ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, yenilikçi teknoloji fonları başta olmak üzere, Türkiye'ye sürdürülebilir, iklime dost ve katma değeri yüksek yabancı yatırım girişini sağlayacak söz sahibi kurum ve kuruluşlar ile görüşmeler gerçekleştirdi.

AZE Haber Ajansı

ANKARA- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  ABD'nin ardından İngiltere’yi ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, yenilikçi teknoloji fonları başta olmak üzere, Türkiye'ye sürdürülebilir, iklime dost ve katma değeri yüksek yabancı yatırım girişini sağlayacak söz sahibi kurum ve kuruluşlar ile görüşmeler gerçekleştirdi. CHP kaynakları, görüşmelerin ve ziyaretin oldukça verimli geçtiğini belirtti. Kaynaklar, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Londra’da yaptığı görüşmelerin önemli bir kısmının DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan tarafından organize  edildiğini söyledi. Bu ziyaretler ve iş birliği, kamuoyunda Altılı Masa olarak bilinen Millet İttifakı’nın çalışma alanını, Türkiye ile sınırlı tutmayacağını gösteriyor. Olası bir iktidar değişikliği sonrasında atılacak uluslararası adımların da Altılı Masa tarafından ortaklaşa gerçekleştirileceğine işaret ediyor.

Kılıçdaroğlu'nun İngiltere'de temasları

Kılıçdaroğlu, üç gün süren İngiltere temaslarında ilk olarak, teknoloji alanındaki girişimcilere destek veren “Entrepreneur First” kuruluşunun ortaklarından Jonny Clifford ve diğer yetkilileri ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu'nun, start up girişimleri kurmak isteyen gençlerin yatırımcılarla nasıl bir araya gelebileceği konusunda bilgi aldığı öğrenildi.

Kılıçdaroğlu ve CHP heyeti daha sonra; kendisini “Avrupa'nın lider derin teknoloji ağı” ve “girişim öncesi ve start up ağı” olarak tanımlayan The Creator Fund yetkilileri ile St. Pancras Renaissance Hotel'de görüştü. Kılıçdaroğlu, The Creator Fund yetkilisi Jeremy Brown'dan bilgi aldı.

Kılıçdaroğlu, İngiltere'nin başkenti Londra'da, savunma sanayi, sağlık ve çevre konularında, fikir sahibi ile yatırımcı arasında uyumlu çalışma ortamı sağlayan The Alan Turing Institute veri kuruluşu yöneticileri ile bir araya geldi. 

Kılıçdaroğlu, Londra'da eğitim gören Türk öğrenciler, başkentteki yatırım kuruluşlarının temsilcileri ve çeşitli üniversitelerden akademisyenlerle de buluştu.

Kılıçdaroğlu, İngiltere temaslarına ilişkin Londra’da konakladığı InterContinental London Park Lane’de basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şunları kaydetmişti:

AB'nin öngördüğü demokratik standartlar: Millet İttifakı'nın iktidar olması halinde Avrupa Birliği'nin (AB) öngördüğü demokratik standartları yeni bir fasıl açmadan Türkiye'de uygulamaya koyacağız. Biz bu konuda adalet, hukukun üstünlüğü, can ve mal güvenliği konusunda kararlıyız ve 6 lider de zaten aynı kararlılığı yayınladıkları bütün bildirilerde özel olarak vurguladılar.

Türkiye bir çıkmaz sokakta: Türkiye gerçek anlamda ekonomide önünü göremeyen ve bir çıkmaz sokakta. Türkiye’yi bu çıkmaz sokaktan çıkarmamız lazım. Bunun beylik laflarla değil, kararlılıkla ve belli adımlarla yapılması gerekiyor. Türkiye eğer teknoloji devrimini kaçırırsa, yine katma değeri yüksek ürün üreten ülkelerin pazarı haline dönüşür. Türkiye’nin bir pazar değil üreten bir güç olmasını istiyoruz.

Temiz para vurgusu: Türkiye’yi ileriye taşımak, katma değeri yüksek ürün üreten bir ülke haline getirmek istiyoruz. Bunları yaparken temiz parayla yapmak istiyoruz. Bu fon kuruluşları, uluslararası kuruluşlar tarafından akredite edilen, güven duyulan ve bunlar da yatırım yaptıkları zaman yine güvenle gelip yatırım yapabilecekleri iklimi arayan kuruluşlar. Ciddi bir düzen, ekosistem yaratmak ve bu sistem içinde hukukun üstünlüğünün egemen olduğu bir atmosfer içinde Türkiye’yi geliştirmek ve büyütmek istiyoruz.

Girişimci ruhu olan gençler: İngiltere’de fonlar var, Türkiye’de de girişimci ruhu olan gençler bulunuyor. Türkiye’de böyle bir ekosistem yaratılmadığı için bunlar arayışlarını yurt dışında sürdürüyorlar. Öncelikle bu gençlere yatırım yapacağız. Türkiye’de iktidarımızda, Allah nasip ederse, Millet İttifakı iktidar olduğunda, hukukun üstünlüğünü, can ve mal güvenliğini, yönetimde adalet ve istikrarı, liyakati sağlayacağız. Bunların olmadığı bir yere zaten sermaye gelmez, yatırım fonları da gelmez. Biz bu güvenceyi veriyoruz zaten. Biz AB’nin öngördüğü demokratik standartları yeni bir fasıl açmadan Türkiye’de uygulamaya koyacağız. Biz bu konuda adalet, hukukun üstünlüğü, can ve mal güvenliği konusunda kararlıyız ve 6 lider de zaten aynı kararlılığı yayınladıkları bütün bildirilerde özel olarak vurguladılar.

Altılı Masa: Altılı Masa'daki parti genel başkanları seçim sürecinde kararlı ve istikrarlı adımlar atarak yoluna devam ediyor. Her ne kadar ortalığı bulandırmak isteyenler varsa da bunlar bizim için önemli değil. Önemli olan Türkiye’nin içinde bulunduğu olumsuz tabloyu değiştirme güçleri. Bu güç elimizde var. Bütün mesele bu gücü toplumun yararına kullanmak. Gençlere de o umudu verdim. 'Hiç endişe etmeyin' dedim. Gençlerden beklediğim tek şey var. Onu da söyledim: 'Sizden istediğim tek şey var. Seçimde mutlaka sandığa gidin ve oyunuzu kullanın' dedim.

Gri liste: Bizim amacımız zaten Türkiye’yi gri listeden çıkarmak. Alnı ak, geleceğe güvenle bakan bir Türkiye inşa etmek istiyoruz.

Kılıçdaroğlu’na ziyaretlerinde eşlik eden CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke de ziyaretlere ilişkin şu açıklamayı yapmıştı: “Sayın genel başkanımız bugün İngiltere'de başladığımız ziyaretimizde bilimi üretenlerle parayı buluşturacak, ülkeyi kirli paranın içinde boğan bugünün karanlığı yerine genç girişimci ruhun önünü açan ve aydınlık yarınları inşa edecek olan teknolojiyle buluşturacak temiz parayla görüşmeler yapıp, yarının geleceğinin aydınlık günlerini inşa etmenin adımını attı.”