İlk kez stadyum konseri verecek
İlk kez stadyum konseri verecek
Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı
Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı
Haluk Levent'ten şaşırtan 'Eurovision' açıklaması
Haluk Levent'ten şaşırtan 'Eurovision' açıklaması
Volkan Demirel boşanma iddialarıa yanıt verdi
Volkan Demirel boşanma iddialarıa yanıt verdi
123456789
İlk kez stadyum konseri verecek
İlk kez stadyum konseri verecek
Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı
Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı
Haluk Levent'ten şaşırtan 'Eurovision' açıklaması
Haluk Levent'ten şaşırtan 'Eurovision' açıklaması
Volkan Demirel boşanma iddialarıa yanıt verdi
Volkan Demirel boşanma iddialarıa yanıt verdi
123456789

Cinsel Yakınlığı Sürdürmek

Romantik ilişkilerde zamanla seks çekiciliğini kaybeder ve uzun süre sonunda sekssiz evlilikler ortaya çıkar. Bu durum çiftin cinselliğe ilgisinin kaybettiği şeklinde yorumlansa da aslında neden, cinsel istekler için gerekli olan koşulların sağlanamamasıdır. Çoğu zaman kadınlar ve erkekler neye ihtiyaçlarının olduğunun farkında olmazlar ya da çözüme nasıl ulaşacaklarını bilemezler.

Davranışçı psikoloji yaklaşımına göre, en az çabayla en fazla haz alınan davranışlar pekişir. Davranış uyarıcı, tepki, ödül, ceza etkileşimi içinde kendiliğinden ortaya çıkar. Davranışın devamlılığı alınan hazza, yani ödüle ve dış etkilere bağlıdır. Davranışın sonunda ödül varsa davranış tekrarlanır, ceza varsa sona erer. Davranışçı kuramlar, öğrenmenin uyarıcı ile davranış arasında bir bağ kurularak geliştiğini ve pekiştirme yoluyla davranış değiştirmenin gerçekleştiğini kabul eder.

Klasik koşullanma kuramına göre, davranış uyaran-tepki ilişkisi ile öğrenilir. Uyarıcı olmadan tepki oluşmaz. Seks açısından bakıldığında seks ile ilişkilendirilen çeşitli uyarıcılar, seksi çağrıştırabilir. Seks oyuncakları, seksi kıyafetler, müzikler, gibi unsurlar klasik şartlanma temelinde değerlendirilebilir.

Edimsel koşullanma kuramına göre, bir davranışın oluşması için o davranışın ödüllendirilmesi gerekir. Becerilerin kazanılmasında ve öğrenilenlerin kalıcılığının sağlanmasında tekrar önemlidir. Edimsel koşullanmaya göre seksin sonunda ödül olarak alınan haz cinsel isteği arttırır.

Seksi güzel yapan şehvet ve sevgidir. Bir insanı ne kadar yakından tanımaya başlayıp sevgi ve yakınlığımız artar ve şehveti koruyarak cinsel doyumumuzu sağlayabiliriz. Seks, cinsel enerjimizi bedeninizin müziği aracılığıyla ifade etmenin bir yoludur. Cinsel enerji bedeninizi ışıkla doldurabilir, zihninizi mutlulukla uçurabilir ve tek bir kalp olarak yayılan sonsuz bir sevgide tüm farklılıkları eritebilir. Cinsel enerji ruhsal kaynağından yayıldığında, hücreleriniz canlanır ve ruhunuz gençleşir.

İdeal olarak herhangi bir cinsel ilişkide partnerler arasında sevgi ve destekleyici bir iletişimin bulunması gerekir. Doyumlu bir cinsel yaşamda erkek daha çok sevgi duyacağından, kadın da ihtiyaç duyduğu sevgiyi almış olur. Böylece aralarındaki iletişim ve yakınlık kendiliğinden artacaktır. Cinsel yaşam daha iyiye doğru gidince, tüm ilişkiler de kendiliğinden daha iyi olur. Seks erkeğin kalbini açıp sevgi duygularını fark etmesini ve bunu kadına anlatmasını sağlayacak en güçlü yöntemdir. Seks kadının gevşemesini ve ilişkinin diğer yönlerinde de rahat olmasını sağlar. Kadının rahatlaması iletişim yeteneğini geliştirir. Bu gelişmiş iletişim de cinsel yaşamın şehvetli bir biçimde sürmesine ortam hazırlar.

Bir çiftin paylaşabileceği tüm etkinliklerin arasında yalnızca seks, bireylerin kadınlık ve erkeklik yanlarını doğrudan besler. İyi bir cinsel yaşam her kadını gevşetip dişiliğini hissetmesine yaradığı gibi, eşlerinin de kendilerini daha güçlü bir erkek olarak görmelerini sağlar. İnsanları bir araya getirmek ya da birbirinden uzaklaştırmak açısından seksin olağanüstü bir gücü vardır. Cinsellik konusundaki farklı gereksinimlerimizi açıkça anlamadığımız sürece, bir süre sonra, seks alışılagelmiş ve mekanik bir hal alır.

Seks, iki bedenin mekanik olarak yaptığı bir eylem değildir; ihtiyaçların, duyguların ve karşılıklı zevkin etkileşimini içerir. Sağlıklı cinsel işlev, çiftlerde ortak zevk duygusu yaratan, stres ve yaşam sorunlarıyla etkili bir şekilde baş etme yeteneklerini artıran fiziksel ve zihinsel sağlığın bir işareti ve yaşam kalitesi faktörüdür. Cinsel deneyim, yaşamın en büyük zevklerinden biridir. Cinsel etkileşimler çiftlerde ruhsal ve duygusal bağımlılığı güçlendirmenin ön koşuludur ve birçok faktörün etkisi altındadır. Mutlu bir cinsel yaşamın şehvetle sürekli beslenmesi gerekir. Bunun için de üç temel bileşene ihtiyaç vardır:

1. Heyecan: İlişkinin başlangıcında partnere karşı duyulan, ancak zaman zayıflayan ya da kaybolan ilgi ve çekim.

2. Yakınlık: Zamanla gelişen ve derinleşen duygusal bağlantı. Duygusal yakınlık ve cinsel yakınlık karşılıklı bir şekilde işlev görür.

3. Duygusallık: Cinsellik, cinsel ilişkiden çok daha fazlasıdır. El ele tutuşmaktan şehvetli cinsel hazza kadar iki insan arasındaki romantik, erotik ve cinsel bağlantıdır.

Kişinin cinsel tatmini hak ettiğine dair olumlu beklentisi şehveti tetikler. Çift, arzuyu beslemek ve geliştirmek için samimi bir ekip olarak hareket ederken, her partner kendi tatmininden sorumludur ama cinsel arzuyu canlandırmak çiftin ortak görevidir. Cinselliğin özü, zevk odaklı dokunmak ve almaktır. Cinsel arzuyu canlandırmanın ve sürdürmenin reçetesi yakınlık, haz ve erotizmdir. Suçlama ve baskı, erotik süreci alt üst eder.

Uzun soluklu ilişkilerde cinsel tutkunun, ihtirasın ve şehvetin devam edebilmesinin sırları şunlardır:

1. Cinsel utanç ve engellemelerden kurtularak dokunmak ve seksi başlatmak konusunda rahat olmak ve reddedilmeyi göze alarak tüm arzu ve istekleri ifade etmek.

2. Cinsellik ile ilgili konuşmak ve seks konusunda iletişim becerilerini geliştirmek.

3. Erotik filmeler seyretmek, erotik kitaplar okumak.

4. Yasak, gizem, yenilik ve ulaşılmazlık içeren cinsel fanteziler kurmak ve bunları partnerle paylaşmak.

5. Cinsel fantezileri cinsel aşk oyunlarına dönüştürüp hayata geçirmek.

6. Mastürbasyon ve partnerbasyon yaparak kendinin ve partnerinin vücudunun tüm erojen bölgelerini keşfetmek.

7. Yeniliklere ve çeşitli cinsel davranışları keşfetmeye açık olmak.

8. Seks oyuncakları kullanmak.

9. Bedenin sesini açarak gürültülü sevişmek.

10. Orgazm taklidi yapmak.

11. Sevişirken açık seçik konuşmak.

12. Kadın ve erkek arasındaki farklılıkları kabul ederek davranmak.