Şekip Mosturoğlu başkan oldu
Şekip Mosturoğlu başkan oldu
27 NİSAN E-MUHTIRA
27 NİSAN E-MUHTIRA
Oyuncu Gonca Vuslateri anne oldu
Oyuncu Gonca Vuslateri anne oldu
Arda Güler, Real Madrid'i galibiyete taşıdı
Arda Güler, Real Madrid'i galibiyete taşıdı
123456789
Şekip Mosturoğlu başkan oldu
Şekip Mosturoğlu başkan oldu
27 NİSAN E-MUHTIRA
27 NİSAN E-MUHTIRA
Oyuncu Gonca Vuslateri anne oldu
Oyuncu Gonca Vuslateri anne oldu
Arda Güler, Real Madrid'i galibiyete taşıdı
Arda Güler, Real Madrid'i galibiyete taşıdı
123456789

NATO üyeliğine Türk bloku

Dünya basını, Türkiye'nin, İsveç ve Finlandiya'nın üyeliğine 'veto kartı'nı kullanmasını 'Türk bloku' olarak nitelendirdi.

Dünya basını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya katılım sürecini veto etmesini, ‘Türk bloku’ olarak nitelendirdi.

Financial Times, El Mundo, Jerusalem Post, The Independent Uganda gibi gazeteler, Türkiye’nin katılım müzakerelerini engellemesini haberleştirirken, Wall Street Journal, The Daily Beast gibi gazeteler konuya ilişkin analiz haber yayımladı.

Yunan eKathimerini, Fuat Oktay’ın, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis’in, ABD Kongresi’nde yapmış olduğu konuşmadan duyduğu rahatsızlığa ilişkin sözlerini haberine taşıdı.

Financial Times: Erdoğan, İsveç ve Finlandiya ile NATO’ya katılım müzakerelerini engelledi

Financial Times, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İsveç ve Finlandiya ile NATO’ya katılım müzakerelerini engellediğini yazdı.

Erdoğan’ın, Finlandiya ve İsveç’in katılımına karşı olduğuna ilişkin sözlerine yer veren gazete, Erdoğan’ın, müzakere toplantısını engellediğini okurlarına duyurdu.


El Mundo: İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya katılımına Türk bloku

İspanyol El Mundo, Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya başvuru sürecine ‘Türk bloku’ nun engellediğini manşetine taşıdı.

İspanyol gazete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, NATO katılım müzakerelerini veto ettiğini okurlarına manşetten duyurdu.


Jerusalem Post: Finlandiya ve İsveç NATO’ya başvuruyor, Türkiye itiraz ediyor

İsrailli Jerusalem Post, Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya başvurusuna Türkiye’nin itiraz ettiğini yazdı.

İsrail gazetesi, Türkiye’nin güvenlik endişeleri giderilmezse, konunun çıkmaza girebileceğini okurlarına manşetten duyurdu.


eKathimerini: Ankara, Yunanistan Başbakanı'nın ABD Kongresi'ndeki konuşmasından rahatsız

Türkiye, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis'in salı günü ABD Kongresi'nin ortak oturumunda yaptığı konuşmayı, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın bunu “tiyatro” ve “gösteri” olarak nitelendirmesiyle rahatsız olduğunu dile getirmesini haberleştirdi.

Gazete, Oktay’ın, Miçotakis'in Türk revizyonizmine, Türkiye’nin 48 yıllık Kıbrıs işgaline ve bölünmesine atıfta bulunan konuşmasını alkışlamadan önce ABD Kongresi üyelerini iki kez düşünmeye çağırmasına da yer verdi.

Wall Street Journal: Erdoğan’ın Türkiye’si NATO’ya ait mi?

Wall Street Journal’in düşünce kuruluşu "WSJ Opinion", "Erdoğan’ın Türkiye’si NATO’ya ait mi" başlıklı bir yazı yayımladı.

Joe Liberman ve Mark D. Wallace tarafından derlenen yazıda, bir ülke dışında NATO’nun her üyesinin Finlandiya ve İsveç’in üyeliğine olumlu baktığı aktarıldı.

Yazıda, Türkiye’nin, çarşamba günü müzakerelere başlamak için erken yapılması planlanan bir oylamayı da veto ettiği bildirildi.


The Daily Beast: ‘Boyun Ağrısı’- En lanetli NATO üyesi açıklandı

The Daily Beast’ten A. Craig Copetas, Türkiye’yi, NATO’nun ‘en lanetli üyesi’ olarak nitelendirdi.

Türkiye’de ‘cumhurbaşkanına hakaret’ten 13 bin kişinin hapse atıldığını ve bundan Erdoğan’ın sorumlu tutulduğunu söyleyen Copetas, Rus saldırganlığına karşı Erdoğan’ın, Finlandiya ve İsveç’in üyeliğini veto edecek kadar ileriye gidebileceğini aktardı.

The Independent Uganda: Türkiye, “teröristler” iade edilmezse İsveç'in NATO üyeliğini onaylamamakla tehdit ediyor

Uganda gazetesi The Independent Uganda, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Finlandiya ve İsveç’in, Türkiye'nin talebi üzerine “teröristleri” iade etmemesi halinde Türkiye'nin, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğini onaylamayacağını söylemesini haberleştirdi.

Uganda gazetesi, Türkiye cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, diğer NATO üyelerini Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç'in ittifaka katılma niyetiyle ilgili endişelerine “saygı duymaya” çağırmasını da okurlarına duyurdu.

The Malaysian Reserve: Türk mutfağı haftasında kendinizi şımartın

The Malaysian Reserve, Türk mutfağını dünya çapında tanıtma çabasıyla 21-27 Mayıs tarihlerinde Shangri-La Hotel Kuala Lumpur'daki Lemon Garden'da yapılacak Türk Mutfağı Haftası'nı okurlarıyla paylaştı.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının eşi Emine Erdoğan'ın ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un direktifiyle düzenlediği Türk Mutfağı Haftası, Türkiye'nin çeşitli kültürlerin temelleri üzerine kurulu köklü mutfak geleneğini değerlendirmeyi amaçladığı haberde ifade edildi.