İlk kez stadyum konseri verecek
İlk kez stadyum konseri verecek
Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı
Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı
Haluk Levent'ten şaşırtan 'Eurovision' açıklaması
Haluk Levent'ten şaşırtan 'Eurovision' açıklaması
Volkan Demirel boşanma iddialarıa yanıt verdi
Volkan Demirel boşanma iddialarıa yanıt verdi
123456789
İlk kez stadyum konseri verecek
İlk kez stadyum konseri verecek
Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı
Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı
Haluk Levent'ten şaşırtan 'Eurovision' açıklaması
Haluk Levent'ten şaşırtan 'Eurovision' açıklaması
Volkan Demirel boşanma iddialarıa yanıt verdi
Volkan Demirel boşanma iddialarıa yanıt verdi
123456789

Taocu seks

Çin tıbbının yüzyıllar öncesine kadar uzanan, seksi ruhsal bir uygulama olarak görme ve bir şifa biçimi olarak işlevsel cinselliği teşvik etme geleneği vardır. Taocu felsefede cinsel uygulamalar “enerjinin birleşmesi” veya “özlerin birleşmesi” olarak kabul edilir. İyi bir cinsel ilişkide her iki partnerin de birbirine enerji vermesi nedeniyle ömrü uzatmak için seksi kullanmanın mümkün olduğuna, yani Taocu seks sanatının sağlık, uzun ömür veya ruhsal ilerleme sağladığına inanılır. İlginç bir şekilde, modern araştırmalar bununla hemfikirdir. Bilimsel araştırmalar, düzenli cinsel ilişkinin kalp krizi veya felç olasılığını, prostat kanseri riskini önemli ölçüde azaltabileceğini ve bağışıklık sistemini güçlendirebileceğini göstermiştir. Dolayısıyla hem Taoistler hem de modern uzmanlar, cinsel olarak aktif kalmanın yaşamın hem süresini hem de kalitesini artırabileceği konusunda hemfikirdir. Taoizm’de her iki partnerin de paylaşılan ve dengeli zevkine, duyuların keskinleşmesine, bedenin ve yapılarının güçlendirilmesine vurgu yapıldığı için Taocu seks, cinsellik konusunda iyi bir fikir ve araştırma kaynağı olmuştur.

Yin ve Yang 

Taocu felsefenin çok önemli bir yönü düalizm, yani evrenin karşıt güçlerinin birbirini tamamladığı ve dengeleyici bir şekilde birlikte çalıştığı fikridir. Her şeyin dinamik bir denge içinde Yin ve Yang’dan oluştuğuna inanılır. Yin enerjisi bizi dünyaya, Yang enerjisi ise bizi cennete bağlayan şeydir. Seks, Yin ve Yang’ı birleştirmenin, böylece cenneti ve dünyayı birleştirmenin bir yolu olarak görülür. Yin ve Yang’ın birleşimi ruhsal bir boyutta gerçekleşir. Çiftler tutku ve yakınlığın dinamik dengesine odaklanarak benliklerini aşabilirler ve böylece yaradılışları ve ruhları ile bağlantı kurabilirler.

Sevişme sırasında bir erkek bir kadını memnun ederek Yin enerjisi kazanır ve bu enerji onun yaşam gücünü yeniler. Bu antik bilgelik, erkeklerin Yin enerjisini boşalarak kaybettikleri, ancak bunu partnerlerinin orgazmını deneyimleyerek kazandıklarını ileri sürer. Taocu uygulamalar, erkeklerin yaşam gücünü korumak için boşalmadan orgazm enerjilerini vücutta yeniden yönlendirmelerine yardımcı olmayı amaçlar. Kadınlar ise cinsel ilişki yoluyla üretilen erkek Yang enerjisiyle temas kurarak ve partnerin boşalması yoluyla erkek enerjisini emerek güçlerini artırabilirler. Bu enerji alışverişini şifa kaynağı olarak kabul eden Taocu bilgeler belirli hastalıkları iyileştirmek için ayrıntılı cinsel pozisyonlar geliştirmişler ve beden, zihin ve ruhu iyileştirmenin bir yolu olarak dokunma duyusuna odaklanmışlardır. Taocu seksin temeli, cinsel ilişkiyi partnerle enerji alışverişi olarak görmektir, böylece kişiler sekste performans baskısından kurtulabilirler. İki partner tarafından cinsel enerjilerin birleştirilmesi en yüksek zevki ve ruhsal aydınlanmayı getirir.

Boşalma denetimi

Meninin tutulmasıyla erkek enerjisinin korunmasının önemi, geleneksel doğu seksolojilerinde ortak bir temadır. Bazıları genel olarak erkek orgazmı ve boşalmaya karşı reçete verirken, Taoizm de dahil olmak üzere diğerleri, kişinin nasıl ve ne zaman boşalması gerektiğine dair ciddi kısıtlamalar getirir. Bu kısıtlamanın arkasındaki temel fikir, spermin atılmasının aynı zamanda erkek enerjisini (hormonlar, vitaminler, mineraller şeklinde) ve bunun üzerine genel olarak zor yaşam gücünü tükettiğidir. Çağdaş bilimin boşalma konusunda karşıt bir görüşe sahip olduğunu ve tekrarlanan çalışmaların prostat kanseri üzerinde sık boşalmanın faydalı bir etkisini ortaya koyduğunu belirtmekte fayda var. Dahası, bilim spermde proteinler gibi yararlı besinler, çinko gibi bazı vitaminler ve mineraller olduğu konusunda hemfikir olsa da kayıp sağlıklı bir erkek için önemli sayılması gereken bir miktarda değildir.

Refleksoloji ve seks 

Taocu seks, refleksoloji ve seksi birbirine bağlayan uygulamalar içerir. Refleksoloji, insan vücudundaki organların, el ve ayaklarda sonlanan sinir uçlarına bası uygulanarak, çeşitli rahatsızlıklara yönelik destek tedavi sağlanan tamamlayıcı tıp metodu. Refleksoloji ile belirli baskı noktalarına çeşitli masajlar yaparak organlardaki bozukluklar iyileştirilmeye çalışılır. Taoizm’e göre bu yaklaşım cinsel organlar için de geçerlidir, çünkü klitoris ve penis başı gibi kısımların aşırı uyarılması, aynı zamanda penis gövdesi ve vajina duvarının daha derin yapıları gibi kısımların ihmal edilmesi, diğer organlarla denge eksikliğine neden olabilir. Bu fikirden yola çıkılarak, belirli bir pozisyonda itmelerin ritmi, derinliği ve sıklığının dikkatle belirlendiği cinsel ilişkinin çeşitli sağlık sorunlarının giderilmesini sağlayacağına yönelik bir yaklaşım doğmuştur. Örneğin, erkeğin altta kadının üstte olduğu kovboy pozisyonunun, erkeklerde düşük tansiyon ve kadınlarda sinirlerle ilgili genel sorunları tedavi edebildiği ileri sürülmüştür. Bu yaklaşımın bilimsel temelinin kanıtlanmasına ihtiyaç olmakla birlikte, Taocu seksoloji kaynakları, hem kendi başına hem de çift olarak gerçekleştirilebilecek eğlenceli “seks egzersizleri” hazinesi sunmaktadır.

Taocu seks teknikleri 

Başlıca Taocu seks teknikleri, kadın ve erkeğin cinsel uyarılma farklılıklarında nasıl ustalaşılacağını öğretmeyi, cinsel istek ve arzuyu uyumlu hale getirmeyi, gevşerken kadını özgürleştirmeyi ve harekete geçirmeyi içerir. Erkek, kadının vulvasına dokunarak, dudaklarını ve dilini öperek, göğüslerine dokunarak onu çok tahrik ederek başlamalıdır. Ama kendini kontrol altında tutmalı, zihni sanki masmavi gökyüzünde yüzüyormuş gibi boş ve hafif olmalıdır. Gözlerini kapatmalı, kadına bakmaktan kaçınmalı ve kendi tutkusunun uyanmaması için tamamen kayıtsız kalmalıdır. Kadın cinsel hareketler yaptığında, erkek herhangi bir harekette bulunmak yerine hareketsiz kalmalıdır. Erkek, kadının heyecanını ve hareketini yenmek için dinginlik ve gevşeme tekniklerini kullanabilir.

Erkeğin kadının cinsel tepkilerini anlaması önemlidir, böylece uygun zamanda ona nüfuz edebilir, kontrollü nefes almayı içeren doğru cinsel duruşları, pozisyonları ve hareketleri kullanabilir, penisin tabanını bastırarak boşalmayı önleyebilir ve boşalma olmadan cinsel birleşme ile tatmin olabilir. Taocu seksin bu yaklaşımı modern cinsel terapide erken boşalma ve diğer cinsel işlev bozukluklarının tedavisinde kullanılmaktadır.

Taocu seksin sırları 

Şehvetin doruğuna ulaşmanın yolu, güzel sevişme tekniklerini uygulamanın yanında çiftin birbirlerine saygı duymasından, güvenmesinden, teslim olmasından, zamandan kopmalarından ve kalplerini açmalarından geçer. Taocu seks beraber olmak, cinsel enerjide bütünleşmek anlamındadır. Cinsel enerji ise yaşam enerjisidir. Cinsel enerjiyle savaşmak yerine, ona dostça yaklaşarak kaynaşmak, tek beden olmak gerekir. Kaynaşmak yaşamın daha derin zevklerini yansıtan birliğin ifadesidir. Kaynaşan çift için önemli olan tek şey hissetmek ve her şeyin kendiliğinden olmasına izin vermek olmalıdır.

Taocu sekste kadın ve erkek önce karşılıklı oturarak birbirlerine bakarlar. Bedenlerinin aynen tabiat gibi örtülerden arınmış olması gereklidir. Düşündükleri şey, yer ile göğün birleşerek hayatı yaratışıdır. Bakışlar gözlerde birleşerek ilk adım atılır. Akıllarında tek bir bütün olma düşüncesi vardır. Böylece ilâhî yaratılışı birlikte yaşamak ve yaratılıştaki temel cinsel gücü yakalayabilmek mümkün olacaktır. Sonra, sıra dokunmaya gelir. Önce elleriyle, kadın ve erkek karşılıklı var olduklarını hissederler. Bu aşamada gözler kapalıdır.

Kadın erkeği, erkek de kadını kendinden farklı ama bir bütünün parçası olarak iç dünyasında hissetmeye başlar. Dokunma aşamasında, önce eller ve sonra yaklaşan bedenlerde bütün duyuların coşmasıyla, birleşme isteği son haddine varır. Aniden heyecana kapılıp bu safha yeterince uzatılmazsa, büyü bozulur. Her iki taraf, karşısındakinin varlığında kendi benliğini unutacak bir düzeye gelinceye kadar beden teması devam eder. Öyle ki, sonunda birbirinin kollarında, dudakları ve bütün bedenleri kenetlenmiş olan çift, âdeta farkında olmaksızın cinsel birleşme durumuna geçerler ve kaynaşırlar.

Kadın ile erkek bedenlerinin bu ritmiyle tek bir bütün olmanın yarattığı enerjiyi hissederler. Enerji gittikçe çoğalır. Beden ritmi ile nefes ritmi arasında tam bir uyum sağlandığında, her ikisi de o an yükselen hayat gücünü içlerinde duyarlar. Bu güç artarak bütün benliklerini kaplar. Aniden beyinlerde duyulan bir şimşek parıltısı ile bütün kâinatı bir anda kendi içlerinde hissederler. Bu nedenle kaynaşırken partnerin gözlerinin içine bakmak ve sadece tüm evrensel canlılar arasındaki cinsel birliği düşünmek, derin bir uykudan uyanmak ve çiftleşmenin ötesine geçmek ve partnerin gözlerinde tüm dünyayı ve kozmosu görmek Taocu seksin en kadim sırlarından biridir.

Sağlıklı ve mutlu bir seksin yolu gevşemekten ve nefes alma tekniklerini öğrenmekten geçer. Nefes alma, gevşeme ve kas egzersizleriyle çift cinsel enerjiyi bedenlerinde dolaştırmayı öğrenir, kaynaşır ve gerçek bir birleşme yaşanır. Öpüşürken bile partnerle nefes alışverişi yapılmalıdır. Erkek nefesini partnerinin içine vermeli ve onun nefesinin de içine dolmasına izin vermelidir. Bu enerji paylaşımı onları tek vücut gibi hissettirecektir. Bu nedenle çiftin diyaframdan nefes almayı öğrenmesi çok önemlidir.

Göğüs nefesi yerine diyafram nefesi almanın en kolay yolu; nefes alırken karnı şişirmek, verirken ise içeri çekmektir. Diyafram nefesine alışan erkeğin performansı mutlaka artacak ve seksin süresi de uzayacaktır. Bu süreçte çift nefes alıp verişini birbirine uydurmalı ve derin göz teması kurmalıdır. Böylece sadece bedenleri değil, ruhları ve cinsel enerjileri de birleşir, kaynaşır. Ancak sevişmenin hedefi boşalmak veya orgazma ulaşmak olmamalıdır. Sevişmeye hedef konulmamalı, sadece bedensel olarak değil, zihinsel ve ruhsal olarak da birleşilmelidir.

Seks aşkın vücutla öğrenilmesi ve paylaşılmasıdır. Müzik eşliğinde kalçaları sallayarak baştan çıkartıcı ve büyüleyici danslar yapmak ve partneri tahrik etmek Taocu sekste çok önemlidir. Dansa paralel olarak derin ve uyumlu nefes alıp vermek gerekir. Fonda ritmi yakalamak için çalan müzik, inleyerek konuşan bedenlerin dansına eşlik etmelidir.

Taocu seks, zaman ayırma ve özen gösterme sanatıdır. Seks yapılacak mekân kutsal bir odaya dönüştürülmeli ve çift arınmak için birlikte banyo yapmalıdır. Böylece çift dünyevi tüm kirlerini, endişelerini ve gerginliğini üzerinden atar. Çift seks yaparken acele etmemeli, yumuşak dokunuşlarda bulunmalı ve her şeyi bir kenara bırakmalıdır. Kutsal bir ayin gibi kendinden geçmek, ayakların yıkanması ve okşanması, tüylü kadife kumaşla veya çiçekle vücuda dokunmak, erotik masaj yapmak, özel ve seksi kostümler giymek, birbirini soymak, birlikte duş almak, seks yaparken güzel yemekleri ve içecekleri paylaşmak, vücutta tırnak izleriyle tutkuyu arttırmak Taocu seksin olmazsa olmazlarındandır.

Taocu sekse göre meni çıkışı ve orgazm farklı kavramlardır. Taocu seks meni çıkışı olmadan çoklu orgazmı hedefler. Hem de sırf kadınlar için değil erkekler için de... Taocu sekste meniyi boşaltarak enerjiyi dışarı bırakmak yerine, o enerjinin iki vücut arasında saatlerce gezerek dönüşüm geçirmesi ve böylece hazların en büyüğünün yaşanması amaçlanır. Çoklu orgazm veya uzun süren orgazmın amaçlanmasının nedeni, orgazm anında her şeyin anlamını yitirmesidir. Zaman, mekân gibi kavramlar orgazm anında yok olur. Bu nedenle Taocu seks, sadece cinsel bir birleşme değil ruhsal bir yolculuktur. Çünkü cinsel güç aslında evrenin temel gücüdür.