Ahmet San'dan müzik dünyasıyla ilgili çarpıcı açıklamalar
Ahmet San'dan müzik dünyasıyla ilgili çarpıcı açıklamalar
Demet Evgar ve kızından set pozu
Demet Evgar ve kızından set pozu
Hasan Can Kaya'dan Cem Yılmaz açıklaması
Hasan Can Kaya'dan Cem Yılmaz açıklaması
Polisten uyuşturucu istedi
Polisten uyuşturucu istedi
123456789
Ahmet San'dan müzik dünyasıyla ilgili çarpıcı açıklamalar
Ahmet San'dan müzik dünyasıyla ilgili çarpıcı açıklamalar
Demet Evgar ve kızından set pozu
Demet Evgar ve kızından set pozu
Hasan Can Kaya'dan Cem Yılmaz açıklaması
Hasan Can Kaya'dan Cem Yılmaz açıklaması
Polisten uyuşturucu istedi
Polisten uyuşturucu istedi
123456789

ABD, Türkiye’yi ikna etmeye çalışıyor!

Dünya basınında, İsveç ve Finlandiya’nın, NATO’ya üyelik süreci yer alırken, ABD’nin Türkiye’yi ikna etmek için çaba harcadığı aktarıldı.

Amerikan yayın organları, konuya ilişkin Türkiye’yi ikna çabaları için ABD’li yetkililerin Türkiye’ye gideceğini aktardı.

Yunan eKathimerini, Birleşmiş Milletler ve Türkiye himayesinde, ‘insani temas grubu’ kurulacağı bilgisini okurlarıyla paylaştı.

İsrailli Haaretz, Türkiye, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri ve İsrail’in, iklim değişikliği konusunda görüştüklerini dile getirdi.

CNBC: ABD, Türkiye’yi genişleme konusunda ikna etmeye çalışıyor

Amerikan CNBC, Finlandiya ve İsveç’in, NATO askeri ittifakına katılmak için resmen başvuruda bulunduğunu bildirirken; ABD’nin Türkiye’yi genişleme konusunda ikna etmeye çalıştığını yazdı.

Tam üyelik sürecinin bir yıl sürebileceğini belirten CNBC, kararlar oy birliğiyle alındığı için Türkiye’nin ikna edilmesi gerektiğini okurlarına aktardı.

Bloomberg: Türkiye ve NATO, Anna Karenina ittifak ilkesini kanıtlıyor

Bloomberg, Türkiye ve NATO’nun ilişkisini, Leo Tolstoy’un, Anna Karenina romanına benzeten bir analiz yazısı yayımladı.

Leo Tolstoy'un Anna Karenina'daki ünlü açılış cümlesinin, "Bütün mutlu aileler birbirine benzer; her mutsuz aile kendi yolunda mutsuzdur", ittifaklar için de geçerli olduğu dile getirilen yazıda, “Şu anda NATO Türkiye'den, Avrupa Birliği Macaristan'dan memnun değil. İsveç ve Finlandiya gibi aziz akrabalar da dahil olmak üzere, ilgili herkesin iyiliği için, umalım ki bu aileler işleri yoluna koysun” ifadeleri kullanıldı.

Aynı yazı, Bloomberg’e atıf yapılarak, Amerikan The Washington Post’ta da yayımlandı.

Free Press Journal: ABD'li yetkililer, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılmasına yönelik muhalefetini çözmek amacıyla Türkiye'ye gidiyor

Hint Free Press Journal, ABD’li yetkililerin, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya katılmasına yönelik muhalefetini çözmek amacıyla Türkiye’ye gideceğini haberleştirdi.

Free Press Journal, NATO Genel Sekreteri’nin, “İki ülkeye de kapımız açık” açıklamasına rağmen, Türkiye’nin üyeliğe karşı çıktığı, NATO’da oyların oy birliğiyle alınmasından ötürü, Türkiye’nin bir ‘İngiliz anahtarı’ rolü oynayabileceğini yazdı.

WBHM: ABD'li yetkililer Türkiye'nin NATO'nun genişlemesine ilişkin görüşüne açıklık getirmek istiyor

Amerika’nın, Alabama eyaletinin bir yayın kuruluşu olan WBHM, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, bazı üst düzey yardımcılarının daha az sert açıklamalarına rağmen Finlandiya ve İsveç'in NATO üyelik hedeflerine karşı giderek daha sert bir tavır takındığını, ABD'li yetkililerin genellikle ‘değişken’ liderin ne kadar ciddi olduğunu ve ne olduğunu belirlemeye çalıştığını yazdı.

Deutsche Welle: Finlandiya ve İsveç, Türkiye’nin direnişiyle karşı karşıya

Deutsche Welle, Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya resmen başvuruda bulunduğunu fakat Türkiye’nin direnişiyle karşı karşıya kalacağını yazdı.

Deutsche Welle, Türkiye’nin, hem İsveç hem de Finlandiya'nın "terörist" olarak nitelendirdiği Kürt gruplara sığınak sağladığını iddia ettiğini ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'nın genişlemeyi onaylamamakta ısrar ettiğini haberine taşıdı.

eKathimerini: Kriz, köprü kurmayı zorunlu kılıyor

eKathimerini’den Yorgos Burdaras, Birleşmiş Milletler ve Türkiye’nin, Ukrayna ve Rus yetkililerin katılımıyla uluslararası örgütün himayesinde Türkiye topraklarında bir araya gelecek bir “insani temas grubu” oluşturmayı düşündüğünü aktardı.

Burdaras, girişimin, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki telefon görüşmesinde ele alındığı bilgisini de verdi.

Business Standard: Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO’nun genişlemesini alt üst edecek mi?

Business Standard, ABD'li yetkililerin, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ne kadar ciddi olduğunu ve onu geri adım attırmak için ne yapılması gerektiğini belirlemeye çalıştığını okurlarına aktardı.

Haaretz: İsrailli Herzog Türkiye, Ürdün ve BAE ile iklim değişikliği iş birliğini görüştü

İsrailli yayın organı Haaretz, kaynaklarına atıf yaptığı haberinde, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un Türkiye, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri liderlerine iklim değişikliği konusunda bölgesel işbirliği teklif ettiğini söyledi.

İsrail Cumhurbaşkanlığı konutundaki kaynakların verdiği bilgiye göre, Herzog’un diğer üç liderin de önerisini kabul ettiğini ve önümüzdeki aylarda konuyla ilgili ilerlemeye karar verdiklerini aktarıldı.