Şekip Mosturoğlu başkan oldu
Şekip Mosturoğlu başkan oldu
27 NİSAN E-MUHTIRA
27 NİSAN E-MUHTIRA
Oyuncu Gonca Vuslateri anne oldu
Oyuncu Gonca Vuslateri anne oldu
Arda Güler, Real Madrid'i galibiyete taşıdı
Arda Güler, Real Madrid'i galibiyete taşıdı
123456789
Şekip Mosturoğlu başkan oldu
Şekip Mosturoğlu başkan oldu
27 NİSAN E-MUHTIRA
27 NİSAN E-MUHTIRA
Oyuncu Gonca Vuslateri anne oldu
Oyuncu Gonca Vuslateri anne oldu
Arda Güler, Real Madrid'i galibiyete taşıdı
Arda Güler, Real Madrid'i galibiyete taşıdı
123456789

Dünya basınında Türkiye: Erdoğan'ın ideolojisi sağlam görünüyor ama onu eğebilecek bir şey var

Dünya basını, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, İsrail ziyaretini değerlendirmeye devam etti.

ANKARA- Dünya basını, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, İsrail ziyaretini değerlendirmeye devam etti. Haberlerde, Türkiye'den 15 yıl sonra İsrail’e ilk üst düzey ziyaretin gerçekleştirildiği belirtilerek, ziyaretle yaklaşan seçimler arasında ilişki kuruldu.

İngiliz Daily Mail, Amerika’dan Türkiye’ye kanal tedavisi için gelen bir Amerikan vatandaşının, 2 bin dolar tasarruf ettiğini gündemine taşıdı.

Alman Deutsche Welle, yaz sezonunda Türkiye’nin, Ukrayna-Rusya Savaşı’ndan etkileneceğine dair bir video haber yayımladı.

Radio Pakistan, geçtiğimiz aylarda göreve gelen Pakistan Başbakanı Şehbaz Şerif’in, önümüzdeki hafta Türkiye’ye gelip Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini duyurdu.

Haaretz: Erdoğan'ın ideolojisi sağlam görünüyor ama onu eğebilecek bir şey var

İsrail gazetesi Haaretz, Türkiye Cumhurbaşkanı'nın, hasımlarına kaba, açık sözlü ve saldırgan söylemlerle davranmasına rağmen, seçimler yaklaştıkça üslubunu değiştirdiğine dikkat çekti.

Haaretz’den Zvi Bar’el, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, İsrail ziyaretini yorumladı. "Erdoğan'ın ideolojisi sağlam görünüyor ama onu eğebilecek bir şey var" başlıkla kaleme aldığı yazısında Bar’el, Çavuşoğlu’nun ziyaretini, Türkiye’de yaklaşan seçimlerle ilişkilendirdi.

Daily Mail: Türkiye'de kök kanal tedavisi yaptırarak - bir haftalık tatille birlikte - 2 bin dolar tasarruf ediyor

İngiliz Daily Mail, ABD’nin Georgia eyaletinden 26 yaşındaki Delia O'Malley’in, kanal tedavisini Türkiye’de yaptırarak, 2 bin dolar tasarruf ettiğini yazdı. Gazete, O'Malley'in tedavisinin ardından Türkiye'de tatilini de yaptığına ve ABD'dekine göre çok daha az para harcadığına dikkat çekti.

Daily Mail, Malley’in, toplamda, bir haftalık yolculuk, gidiş-dönüş uçuşlar ve prosedür için yaklaşık bin dolar ödediğini aktardı.

Voice of America: Türkiye, Azerbaycan Uçuş Şovu’nda dronelarını sergiledi

Amerikan Voice of America (VOA), Ukrayna'da Rus güçlerine karşı da benzerleri kullanılan, “havada yıldırım hızıyla dönen” Türk insansız hava araçlarının, Azerbaycan'da düzenlenen bir hava gösterisinde kalabalıklardan alkış almasını okurlarına duyurdu.

Balkan Insight: Türkiye, kadına ve sağlık görevlilerine yönelik şiddeti önlemek için yasayı geçirdi

Balkan Insight, Türkiye’nin, kadınları ve sağlık çalışanlarını şiddetten korumadığı için eleştirildiğini belirterek, suçlulara cezaları sertleştiren yeni bir yasa çıkardığını okurlarına duyurdu.
Balkan Insight, kadınları ve sağlık çalışanlarını şiddetten korumayı amaçlayan yeni yasanın, cuma günü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirtti.

Emirates News Agency: Türkiye Cumhurbaşkanı, Abdullah bin Zayed'i kabul etti

Emirates haber ajansı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri ve Uluslararası İş birliği Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed Al Nahyan'ı kabul etmesini okurlarına duyurdu.

Ajans, görüşmede, bölgedeki durumu, barış, güvenlik ve istikrarı tesis etme çabalarını artırmanın öneminin gözden geçirildiğini bildirdi. Ayrıca, toplantıda, Ukrayna'daki kriz dahil olmak üzere bölgesel ve küresel gelişmeler de ele alındı.

eKathimerini: Türk gazetesi, Midilli'deki Yunan askeri tatbikatlarının görüntülerini yayınladı

Yunan eKathimerini, Türk gazetesi Akşam’ın, Doğu Ege'deki Midilli Adası’nda, Yunan askeri tatbikatları olduğunu söylediği fotoğrafları yayınlamasını haberleştirdi.

Yunan gazete, Akşam’ın, “Lozan konusunda Yunanlılara son uyarı” başlıklı haberinin, Türkiye'nin Ege Adalarını askerden arındırmadaki “başarısızlığın” egemenliklerini sorguladığı yönündeki yinelenen iddialarının hemen arkasından geldiğini belirtti.

Business Standard: Türkiye ve BAE iş birliğini artırma ve ticaret anlaşması imzalama sözü verdi

Business Standard haber sitesi, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)’nin, karşılıklı yatırım fırsatlarını artırarak çok çeşitli alanlarda iş birliğini yapma sözü vermesini gündemine taşıdı.

Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun, BAE Dışişleri ve Uluslararası İlişkiler Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed Al Nahyan ile düzenlediği ortak basın toplantısında yaptığı, "Ticaretten tarıma, savunma sanayisinden sağlık ve turizme geniş bir yelpazede ilişkilerimizi geliştirmek için tüm kurumlarımızla birlikte çalışıyoruz" açıklamasını manşetten gördü.

Deutsche Welle: Türkiye daha az Rus ve Ukraynalı turist kaydetti

Alman Deutsche Welle, yazın tatil için Türkiye’yi tercih eden Rus ve Ukraynalı turistlerin sayısının bu yıl düşeceğini belirten bir video haber yayımladı.

Haberde, önceki yıllarda Antalya'nın turizm sektörü sokaklarını, plajlarını ve otellerini doldurmak için Türkiye’nin Rus turistlere güvendiğini belirtirken, bu yıl, popüler sahil destinasyonunda savaştan ötürü önemli bir düşüş olacağı ifade edildi.

Radio Pakistan: Başbakan, Türk lideriyle görüşmek üzere önümüzdeki hafta Türkiye'yi ziyaret edecek

Radio Pakistan, Pakistan Başbakanı Şehbaz Şerif’in, Türk lideriyle “karşılıklı çıkarlar” konusunda görüşmelerde bulunmak üzere önümüzdeki hafta Türkiye'yi ziyaret edeceğini duyurdu.