Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789

ALAVERE DALAVERE RUS MUHAMMED NÖBETE

Ukrayna, Rusya Savaşı'nda ölen askerler sadece gençler mi? 

Ukrayna, Rusya Savaşı'nda ölen askerler sadece fakir mi? 

Ukrayna, Rusya Savaşı'nda ölen askerler sadece genç ve fakir mi?

Ölüm verilerinde, “Rus askeri” diye açıklanan askerler sadece genç ve fakir Ruslar mı? 

Zayiat listeleri bize savaşın o kirli, o rezil, o utanç verisi fotoğrafını sunuyor adeta. Büyük, devasa, çelikten bir heyula gibi algılatılan Rus Ordusu aslında bir yönüyle “azınlıklar ordusudur”.

Mart ayı sonlarında Rostov hastanesinde yatan yaralı Rus askerlerini gösteren bir  liste yayınlanmıştı. Listedeki askerlerin çoğunluğu Dağıstanlıydı. Listede en çok hangi isim vardı peki? Magomed yani Muhammed.

Rus Ordusu’nda (veriler net olarak bilinmemekte birlikte) Kafkas ve Siberyalılar çoğunlukta. 

Rusya’da 46 tane oblast var. Yani eyalet yani bölge. Bunlardan birisi de  Astrahan Oblastı.

Astrahan Oblastı'daki etnik yapı şöyle; Ruslar % 69,69, Kazaklar % 14,21, Tatarlar % 7,02, Ukraynalılar % 1,25, Çeçenler % 1, Azeriler, % 0,82, Kalmuklar, % 0,71, Ermeniler % 0,63, Nogaylar % 0,45, Çingeneler % 0,43, Avarlar % 0,42, Lezgiler % 0,36, Dargiler  %0,35, Beyaz Ruslar % 0,26, Türkmenler % 0,21, Koreliler % 0,21, Astrahan Tatarları % 0,2, Almanlar % 0,14, Kumuklar % 0,14, Gürcüler % 0,12, Çuvaşlar % 0,12, Türkler % 0,11, Özbekler % 0,1, Yahudiler, % 0,1, Mordvinler, % 0,09, Tabasaranlar % 0,08 

Astrahan Oblastı, mart ayında Ukrayda’da ölen “Rus askerleri”nin adlarını açıkladı; Ali Batyrov, Aynur Nurmakov, Temirlan Jasagulov, Rysbek Nurpeysov, Anwar Irkaliev, Arman Narynbaev ve Alexander Bezusov.

İçlerinde Rus olan tek isim Alexander. Diğerleri ise Kazak. 

Rusya bunu ilk defa yapmıyor. İkinci Dünya Savaşı'nda Kafkaslar ve çeşitli azınlıklara mensup askerleri “Rus askeri” olarak kullanmıştı. 

Rusya, savaşı araçsallaştırarak bir anlamda kendi içinde “etnik temizlik” de yapıyor. 

Bunun en somut delili ise Kazakların, resmi kaynaklara göre Ukrayna’daki kayıpların neredeyse tamamını oluşturuyor olması. 

Birileri çıkıp “Rusya’da askerlik zorunlu ve 18-27 yaşa arasında askerlik görevinin yerine getirilmesi gerekiyor” diyebilir. Zaten Rusya zorunlu askerlik yapanları savaştırmıyor. Savaşanlar yada savaşmaya zorlananlar profesyonel asker ve askerde kalarak kariyer yapmak isteyenler.

İsteyenler derken aslında bunlar istemek zorunda kalan, istemek zorunda bırakılanlar. Örneğin Kazaklar yoğun olarak yaşadıkları bölgede (Astrahan Oblastı) yoksul, diğer azınlıkların dahi evlenmek istemeyeceği kadar alt statüde görülen, eğitimsiz, bulundukları şartlardan kurtulma hayali ve çaresizliği içindeki insanlar.

İnanılmaz ama Rus Ordusu’nun içinde Rus vatandaşlığı almak için asker olan göçmenler bile var. Rus olmadığı halde Rusya için savaşmak zorunda bırakılan bu fakir, taşralı, eğitimsiz, moralsiz askerler ile Rus Ordusu Ukrayna’da nasıl bir başarı sağlayabilir ? Belki bir Prus zaferi!

                                                                   *                    *                    *

CÜBBELİ AHMET’İN, BEYİN YAKAN MATEMATİĞİ VE MANTIĞI

Cübbeli Ahmet, en son kafayı HDP'ye takmıştı.

 HDP’ye oy verenler vatandaşlıktan çıkarılsın diyor. 

Diyor da… Oy verenleri nasıl tespit edeceğiz ? “HDP’ye oy verenler en yakın karakola gidip teslim olun” mu diyeceğiz? 

Diyelim ki, “Fırsat bu fırsat yurt dışına kapak atarız” dediler. Bu organizasyon nasıl yapılacak? Sonra burada tuttuğumuz Suriyeliler, “Bizi neden göndermediniz?” deyip haklarını helal etmezlerse ne olacak?

Allah, partilerini ilhak eylesin diyor.

İyi de bu ne demek? Parti nasıl ilhak eylenir, yani bağlanır? Yani milyonlarca oy alan bir tüzel kişilik sonuçta.

Rey verenlerin bütün ellerini iptal eylesin diyor. 

Yaklaşık 7 milyon kişinin ellerinin “iptal” olması için dua etmek biraz garip değil mi ? Bu dua kabul olsa ve bir sabah 7 milyon insanın ellerinin “iptal” olduğunu görsek herkes şahadet getirip Müslüman olur. Bilim kurgu filmi gibi. Ama bir sorun var; bu Adetullah’a aykırı. Bunu bilmesi lazım. Allah'ım yüzde 10 yüzde 11 reylerini sıfırın altında bilmem kaç dereceye Rabbim inzal eylesin diyor.

Peki ama “sıfırın altında” rey yani oy nasıl olacak ki? Seçim sonuçları açıklanırken “HDP eksi bilmem kaç oy aldı” haberini mi duyacak bu kulaklar ? Cübbeli Ahmet burada tam anlamıyla “beyin yakan” bir önermede bulunmuş. Ben bunun üzerine düşünemem. Bende o matematikte yok mantıkta. 

Tam bu noktada “Vay arkadaş!” diyorum. 

Ben de Cübbeli Ahmet’in, beyin yakan bu sözlerinden sonra ona bir soru sorarak intikam almak istiyorum. 

Cübbeli Ahmet; “Beşi beş kuruştan beş yumurta kaç kuruş eder?” Hadi şimdi düşün dur bakalım. Cübbeli Ahmet dini bilgin, mantığın, matematiğin nedir, ne değildir, onu bilmem de, eğlenceli adamsın vesselam.

                                                                                          *                    *                    *

DÜŞÜNDÜM DE…

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği iddia edilen "Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse, bilimi seçin” sözü, ona ait değil. Ama bu sözü söylemiş olsaydı, sanırım dünya durdukça bilimle ters düşen bir sözüne rastlanmayacaktı.