Türkan Şoray'a iki haftalık yasak
Türkan Şoray'a iki haftalık yasak
'panda' olarak sergilenen hayvanlar boyanmış köpek çıktı
'panda' olarak sergilenen hayvanlar boyanmış köpek çıktı
Kalben gözaltına alındı
Kalben gözaltına alındı
Ajda Pekkan'dan büyük stadyum konseri için sürpriz!
Ajda Pekkan'dan büyük stadyum konseri için sürpriz!
123456789
Türkan Şoray'a iki haftalık yasak
Türkan Şoray'a iki haftalık yasak
'panda' olarak sergilenen hayvanlar boyanmış köpek çıktı
'panda' olarak sergilenen hayvanlar boyanmış köpek çıktı
Kalben gözaltına alındı
Kalben gözaltına alındı
Ajda Pekkan'dan büyük stadyum konseri için sürpriz!
Ajda Pekkan'dan büyük stadyum konseri için sürpriz!
123456789

TUNCAY ÖZKAN'IN İBRETLİK MEKTUBU

Bugün sizlerle CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın dönemin ABD Başkanı Obama'ya Silivri Cezaevi'nden yazdığı mektubu paylaşacağım.

Ülkesini ABD'ye şikayet ederken kullandığı "düşmanlaştırıcı dil", bir yanda ABD'ye serzenişte bulunurken bir yandan da "kurtuluşunu ABD'de gören kirli umut" arayışları...

CHP'nin bugün bu hale gelmesinde önemli etkisi olan Tuncay Özkan ve Canan Kaftancıoğlu gibi isimleri daha iyi anlamamızı sağlayacak bu mektubu unutulmaması için dikkatinize sunmak istedim.

İlgili mektubu şu slogan ile birlikte sunuyorum: "Tehlikenin farkında mısınız?"




Sayın Başkan Obama,

Bush ailesi adına Irak'ta silah lobisini yöneten ve 40 milyar dolarlık silah ganimetini İsrail'e taşıyan Stoffel'in Türkiye'de "Ergenekon" olarak bilinen oluşum tarafından öldürüldüğü, Recep Tayyip Erdoğan tarafından Bush'a aktarılmış. Bush da bunların cezalandırılması için her şeyin yapılmasını istemiş. Bunlar, Erdoğan'ın en yakınındaki gazeteciler tarafından yazıldı. Bush'un bu desteği; Türkiye'de benim de aralarında bulunduğum muhaliflerini susturmak için, tutuklatmak olarak kullanan AKP iktidarı, ülkemi din faşizmine taşımaktadır. Siyasetin referansı İslami kurallar haline gelmiştir.

Bütün politikalarını tek sesli bir Türkiye amacına hizmet ve "Laiklik" karşıtlığına konuşlandıran Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesinin Partisi AKP ve kendisi hakkında verdiği "Laiklik karşıtlığının odağı" olduğu kararına aldırmadan, zulmüne devam etmektedir. Benim "Recep Faşizmi" diye tanımladığım davranış biçimi gücünü Amerika'dan almaktadır.

Sayın Başkan Obama,

Bu din Faşizminin Türkiye'yi ele geçirmesi ve batılı bir demokrasi olma yolunda inanılmaz mesafe kat eden ülkemi Hamas Örgütü'nün yanına koymasına, hukukun üstünlüğüne inanan vicdanınızla mı izin vereceksiniz? Türkiye'de Museviler gibi İslam dışı dini azınlıkların hedef gösterilmesine, toplumun İranlaştırılmasına sessiz mi kalacaksınız?

Türkiye'de muhaliflerin "Amerika istiyor", "CIA böyle uygun görüyor" denilerek susturulmasına ve Türkiye'nin Guantanamosu "Silivri Cezaevi"ne hukuk dışı olarak konulmasına siz de Bush gibi "Evet" mi diyeceksiniz?

Türkiye'nin istikrarsızlaştırılıp bir iç kaosa götürülmesi midir amaç? Böyle olursa, bölgenin bir felakete sürükleneceği açıktır. Dünya cehennem olur.

Başkan Obama,

Dünya'ya yapacağınız en büyük kötülük Türkiye'de din faşizmine destek vermeniz, "Ilımlı İslam", "Büyük Ortadoğu projesi" gibi Bush dönemi lobiciliklerini sürdürmeniz olur.

Türkiye Hamas gibi fundamentalist dinci örgütlere kayıyor. Faşizm Türkiye'de, "Amerika istiyor" yalanıyla her baskıyı uyguluyor. Bu doğru mudur? Amerika, Türkiye'yi "Din Faşistlerinin" yönetmesini, Türkiye'nin Hamas ile birlikte olmasını, demokrasiyi terk etmesini, "Laikliği" bırakmasını mı istiyor?

Başkan Obama,

Bu sorularımın yanıtını "Evet" olarak verir, ya da o anlama gelecek uygulamalar yaparsanız, biliniz ki: "En son umutlar ölür".

Türkiye'yi bu din faşizmine karşı savunmak için her şeyi yapmaya, ülkemde hukukun üstünlüğü ve laik demokratik Cumhuriyetin sonsuza kadar yaşaması için Mustafa Kemal Atatürk'ten devraldığımız "Mücadele", "Devrim" ve "Aydınlanma" ruhuyla sizinle de yılmadan, yorulmadan mücadele edeceğimi bildirmekten mutluluk duyarım. Böyle bir tutum takınır, Bush'un Türkiye politikalarını sürdürür, din faşistlerinin Türkiye'yi ve dünyayı felakete sürüklemelerinde onlara destek olursanız, size bağlanan umutları da söndürürsünüz.

Başkan Obama

Dünya sizden bütün sorunların çözümünü beklemiyor. Sizden "Barış", "Demokrasi", "Hukuka" uygunluk ve ulusların haklarına saygı duymanızı bekliyor.

Bush "Ya bendensin ya teröristsin" dedi.

Obama "Biz iyisiyle kötüsüyle dünyayı barış ve mutluluk için kucaklıyoruz" demeli ve nerede olurlarsa olsunlar faşistleri desteklememelidir. Lobilerin, çıkarları için ulusları, insanları yok eden yönetimleri desteklememelidir.

Ben ülkemdeki din faşistlerinin susturmak için tutuklattığı gazeteci Tuncay Özkan olarak, sizden bunların dışında hiçbir şey istemiyorum.

Size inanmak, güvenmek, Türkiye ve Amerika'nın barış kültürüne, medeniyete, insan uygarlığına el ele katkı sunmasını görmek istiyorum. Yoksa sizin de Bush'tan farkınız olmaz. Lütfen bu konu ile ilgili duygu ve düşüncelerinizi bana iletiniz. "Demokrasi" ve "Laikliği" savunduğum için mi Amerika tarafından, AKP kullanılarak cezaevine atıldım?

Amerika'nın yeni yönetimi de Bush dönemindeki gibi "Özgürlük", "Hukuk" ve "İnsan Hakları"nı hiçe mi sayıyor? Bana yanıt veriniz!

Başkan Obama

Ailenizle birlikte mutluluk, barış ve başarı içinde yaşamanızı, dünya ve insanlık için güzel şeyler yapmanızı temenni ederim.

Saygılarımla


Tuncay Özkan
Silivri 4 No.lu Cezaevi
F/7 hücresi
Silivri/İstanbul/Türkiye





İRAN, "İSYANCI POLÜLER İSİMLERİ" İNFAZA HAZIRLANIYOR

Kürt asıllı rapçi Saman Seydi (Yasin) Tahran'daki Evin Hapishanesi'nden Karaj'daki Raja'i Shahr Hapishanesi'ne nakledildi. Bu bir anlamda aldığı idam cezasının infaz edileceğinin de işareti. 

Ödüllü tiyatro sanatçısı 26 yaşındaki Hossein Mohammadi de idamını bekleyen isimlerden.

İran, "Allan'a savaş açan" bu isimlerin şöhretini de kullanarak korku iklimini tahkim etmek istiyor.

İdam cezalarının kısa sürede uygulanmamasını eleştiren rejim yanlılarının da baskıları ile infazların yoğunlaşma olasılığı da yüksek görünüyor.





POLİSİMİZ, İSTİSMARCININ BAŞINI NE KADAR DA DOĞRU TUTMUŞ

İstanbul'da 6 yaşındaki çocuğa cinsel istismarla ilgili Kadir İstekli'nin tutuklanma görüntülerine bakınca "Böyle olmalı" dedim.




Türk toplumu bunların başını önlerine eğdi.

Yeter mi? Yetmez!

Başları önlerinden hiçbir zaman kalkmamalı.





BU NASIL BİR KAMPANYA BÖYLE?

Bir haber okudum.

Change.org’da “Organ Bağışında Aile Onayı Kaldırılsın! Birçok İnsanın Hayatı Kurtulsun” sloganı ile böbrek bekleyen diyaliz hastası Fatoş Bat kampanya başlatmış.

Organ naklini destekliyorum. Açık ve net.

Ama bu duyduğum en vahşi kampanya.